Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Οι τελευταίες πρόβες - Απέκλεισαν τους Εργατικούς από τον γάμο


Αν και εστάλησαν 1.900 προσκλητήρια για τον πριγκιπικό γάμο, μάλλον δύο δεν βρήκαν... τον δρόμο προς τους παραλήπτες, τους πρώην πρωθυπουργούς του Εργατικού Κόμματος Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Προκλητική θεωρούν την κίνηση αυτή του αποκλεισμού των δύο Εργατικών ηγετών από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ακόμη και εφημερίδες που δεν έχουν και ιδιαίτερη συμπάθεια στο Εργατικό Κόμμα. Όταν ο Κάρολος ρωτήθηκε γιατί προσκλήθηκαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί των Συντηρητικών λαίδη Μάργκαρετ Θάτσερ και σερ Τζον Μέιτζορ, ενώ αποκλείστηκαν οι δύο των Εργατικών, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Πρίγκιπα, έδωσε την ανάλογη απάντηση: «Ο γάμος είναι προσωπικό γεγονός, όχι επίσημο, και οι Μέιτζορ - Θάτσερ προσκλήθηκαν επειδή είναι μέλη της βασιλικής τάξης του παράσημου της περικνημίδας, το οποίο δεν έχουν οι Μπλερ - Μπράουν»...


Η εξήγηση αυτή δεν είναι πειστική, και στα σχόλιά τους οι εφημερίδες υπενθυμίζουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος στον γάμο του το 1981 με την πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε προσκαλέσει και τους πέντε εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν... παρασκηνιακά οι δύο πρώην πρωθυπουργοί αποκλείστηκαν γιατί έβαλε το χέρι της η Καμίλα. Η νυν σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας είχε κόντρα με τον Μπλερ γιατί ο ίδιος είχε εκφραστεί με μεγάλη συμπάθεια για την πριγκίπισσα Νταϊάνα αποκαλώντας την «πριγκίπισσα του λαού».

Γνωστές επίσης είναι και οι αντιμοναρχικές αντιλήψεις της συζύγου του Μπλερ, Σέρι. Όσον αφορά τον Γκόρντον Μπράουν, πηγές και πληροφορίες από τα ανάκτορα λένε ότι οι σχέσεις του Γκόρντον Μπράουν με τη βασίλισσα Ελισάβετ ήταν πάντα πολύ τυπικές και περισσότερο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Το περιβάλλον του πρωθυπουργού παίρνει αποστάσεις από τον αποκλεισμό των δύο και εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ δήλωσε: «Οι προσκλήσεις για τον βασιλικό γάμο είναι υπόθεση και θέμα των ανακτόρων, όχι της κυβέρνησης».

Οι τελευταίες πρόβες

Πρόβες της τελευταίας στιγμής για τον γάμο τους -που θα τελεστεί την Παρασκευή- πραγματοποίησαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο κεντρικό Λονδίνο.

Από τις 4 χθες τα ξημερώματα, οι δρόμοι γύρω από τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ και κατά μήκος της διαδρομής που θα καλύψει το ζευγάρι ήταν κλειστοί, ενώ κλειστό για το κοινό παρέμεινε και το Αββαεϊο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεστεί το μυστήριο.

Μέλη του βρετανικού στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού πραγματοποίησαν τα ξημερώματα ασκήσεις επί χάρτου στις οποίες συμμετείχαν και αξιωματικοί του στρατού -άνδρες και γυναίκες- που έχουν υπηρετήσει με το γαμπρό. Πρώτα έφτασαν στο Αββαεϊο του Ουέστμινστερ δύο λιμουζίνες Ρολς Ρόις. Την Παρασκευή σε μία από αυτές θα επιβαίνει η 29χρονη νύφη με τον πατέρα της, ενώ στην άλλη που θα προηγείται θα επιβαίνει ο γαμπρός με τον πρίγκιπα Χάρι.

Επίσης, περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται την ημέρα του γάμου σε υπηρεσία λόγω της απειλής της τρομοκρατίας από ισλαμιστές ενόπλους, αναρχικούς ή άλλους.

Συνεργείο από 130 οδοκαθαριστές και 30 ειδικά οχήματα έχoυν επιστρατευθεί για να αντιμετωπίσουν τους 140 τόνους απορριμμάτων που αναμένεται να αφήσουν πίσω τους την Παρασκευή όσοι βρεθούν στην περιοχή.

Ένας μικρός "στρατός" από εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο έχει στεγαστεί σε προσωρινά στούντιο έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ και κατά μήκος της διαδρομής, καθώς την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.


Το εθνικό τουριστικό πρακτορείο VisitBritain, εκτιμά ότι την ημέρα του γάμου θα βρεθούν στην πρωτεύουσα επιπλέον 600.000 τουρίστες (ίδιος αριθμός με εκείνους που βρέθηκαν έξω από τα Ανάκτορα το 1981 για τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα), δηλαδή συνολικά 1.1 εκατομμύρια επισκέπτες και το 40% από αυτούς θα έχει ταξιδέψει από το εξωτερικό.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου