Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Eurovision news" καθημερινά στις 22.00






 
Διαγωνίζεται : 1ος ημιτελικός 
Σειρά εμφάνισης: 17
 Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά δεκατρείς συνολικά υποψήφιοι πήραν μέρος στον τελικό της Eurovision της Λιθουανίας.

Οι πλαστικές καρέκλες στήθηκαν, τα τραπεζάκια καφενείου ντύθηκαν με ύφασμα από τις παλιές κουρτίνες της γιαγιάς, και τα Euro-όργανα άρχισαν!

Όλα τα είχε ο Λιθουανικός τελικός: Υποψήφιοι που κάνουν σαν τρελοί και παθαίνουν αμόκ στη σκηνή, υποψήφιοι που πέφτουν κάτω και χτυπιούνται λες και τους χαστουκίζουν, άλλοι που κάθονται κολλημένοι σε ένα παγκάκι, αλλά και μεγαλοκοπέλες με αμφίεση αλά εντομοαπωθητική ταινία!

Από τις 13 αυτές ομολογουμένως «ιδιαίτερες» υποψηφιότητες, κατάφερε να ξεχωρίσει η Εβελίνα Σασένσκυ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα με το τραγούδι «C’est ma vie» σε αγγλογαλλικό στίχο.

Όσο για την ενδυματολογική της επιλογή ...
δείτε το video clip..




Εβελίνα Σασένκο είναι τραγουδίστρια της τζαζ και η φετινή εκπρόσωπος τηςΛιθουανίας στη Eurovision 2011 .
Στην χώρα της,είναι επίσης γνωστή για τη συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα της τηλεόρασης..

Το τραγούδι δεν θεωρείται φαβορί ενώ η θέση που καταλαμβάνει στα στοιχήματα είναι η 32η με 151.0 βαθμούς


 Eurovision news

Greek Eurovision news: Η Μαρία Κοζάκου στην αναμετάδοση της Eurovision

Η δημοσιογράφος και μουσική παραγωγός Μαρία Κοζάκου θα κάνει την αναμετάδοση του 56ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μαρία Κοζάκου είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός με σημαντική παρουσία στο ελληνικό ραδιόφωνο. Από το 1996 και το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΑΘΜΟΣ 101,3 (σημερινός ΔΙΕΣΗ) συνδυάζει με ένα πολύ δικό της τρόπο την ενημέρωση με την καλή μουσική, από τις 8 ως τις 10 το πρωί. Η Μαρία Κοζάκου έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το ραδιόφωνο Πόλις 88,6 για να βρεθεί -το 2001- στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Εκτοτε εκπέμπει από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, στην πρωινή ζώνη 8-10, επί 10 συναπτά έτη και υπό τον τίτλο "Τρανζίστορ" ενώ μέχρι το 2008 διατηρούσε εκπομπή και στη ΝΕΤ 105,8 με τον τίτλο "Αερόστατο". Ενώ κεντρικός άξονας της δημοσιογραφικής πορείας της είναι το ραδιόφωνο, γράφει παράλληλα σε έντυπα. Ενδεικτικά, ΜΕΤΡΟ, ΘΕΑΤΗΣ (περιοδικό πολιτισμού), REAL SIMPLE, INSIDE, OFFICE, ΚΡΑΜΑ (πολιτικό περιοδικό), PREVENTION. Η Μαρία Κοζάκου έχει σπουδάσει στο Πάντειο Παν/ιο Επικοινωνία και ΜΜΕ με ειδίκευση την Πολιτιστική Διαχείριση.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, έχει συμμετάσχει σε όλα τα μεγάλα events της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το 2001 ως σήμερα, έχει σχολιάσει τη Eurovision τρεις φορές για τη ραδιοφωνία, έχει μεταδόσει το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νικης και συναυλίες από το Ηρώδειο, ενώ έχει μεταδόσει και το Διαγωνισμό Χορού της EBU (Eurodance) δύο φορές για τη Δημόσια Τηλεόραση. Ακούμε πολύ συχνά τη φωνή της σε διαφημιστικά και αφηγήσεις, ενώ έχει παρουσιάσει/συντονίσει βιβλιοπαρουσιάσεις και ειδικές προβολές στο Μέγαρο Μουσικής και αλλού.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΗΣ

Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, κατεύθυνση Πολιτιστική Διαχείριση (Cultural Administration)
Βρετανικό Συμβούλιο, Μεταφραστικό Τμήμα-
Αγγλικά (proficiency)~ Επάρκεια Διδασκαλίας
Γαλλικά (DELF 1,2,3,4)
Hλεκτρονικοί Υπολογιστές –Πιστοποίηση ACTA, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας Χαλκίδα, Αρμόνιο και θεωρητικά.

Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ

2001- σήμερα… ΕΡΤ- Ελληνική Ραδιοφωνία- Σύνταξη/εκφώνηση δελτίων ειδήσεων, επιμέλεια/εκφώνηση διεθνών στο κεντρικό Μαγκαζίνο (Ραδιοεφημερίδα) της ΝΕΤ 105,8, συμμετοχή στην ομάδα κάλυψης 24ωρου προγράμματος του πολέμου στο Ιράκ, εβδομαδιαία εκπομπή ΦΑΚΕΛΟΣ/ΕΡΕΥΝΑ στη ΝΕΤ 105,8, ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων και επιστημόνων για το έργο της ΕΡΤ (ραδιοφωνία), κάλυψη εκλογών με αποστολές (Θεσσαλονίκη)
Παρουσιάσεις συναυλιών/ events (ελληνικά & αγγλικά), ραδιοφωνικές μεταδόσεις από Ηρώδειο, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ κλπ.
2002 – σήμερα Καθημερινή, πρωινή εκπομπή ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ στο μουσικό Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7. 2001- 2007 Καθημερινή απογευματινή εκπομπή ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ στην ενημερωτική ΝΕΤ 105,8 (1ο πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας) 1999 – 2001 Portal eone.gr- Αρχισυνταξία τμήματος ειδήσεων και ακολούθως Διευθύντρια Σύνταξης. 1999 Πόλις 88,6- Καθημερινή πρωινή εκπομπή- αρχισυνταξία ειδήσεων/ειδικών ενθέτων- εκφωνήσεις κλπ. 1998- 1999 2000GR Αγγλόφωνος ραδιοφωνικός σταθμός- Σύνταξη/εκφώνηση ειδήσεων στα αγγλικά. 1996 – 1999 Σταθμός 101,3 – σύνταξη/εκφώνηση ειδήσεων- καθημερινή, πρωινή εκπομπή 8:00- 10:00- εβδομαδιαία εκπομπή με κλασική μουσική-εκφωνήσεις-αφηγήσεις κλπ.
Εφημερίδα Ισοτιμία-ένθετο Real Estate (επί τριετία ως και 3/2010: διεύθυνση σύνταξης του ένθετου.
Eurovision 2010, Oslo. Παρουσίαση του διαγωνισμού για την Ε.ΡΑ.
Eurovision 2008, Βελιγράδι. Παρουσίαση του Διαγωνισμού για την Ελληνική Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008. Παρουσίαση/περιγραφή του διαγωνισμού για την Ελληνική Ραδιοφωνία.Ραδιοφωνία.
ΕuroDance 2007 και 2008. Μετάδοση του Διαγωνισμού Χορού της EBU για την τηλεόραση.
Eurovision 2006, Athens. Γραφείο Τύπου Διαγωνισμού. Διεύθυνση συνεντεύξεων Τύπου και παρουσιάσεις (Αγγλικά, Γαλλικά). Παρουσίαση του Διαγωνισμού για την Ελληνική Ραδιοφωνία.
ΕΡΤ Ψηφιακή, Εκφωνήσεις του promo book όλων των καναλιών και επί διετία εκφωνήσεις των trailers των προγραμμάτων (Prisma Plus, Cine Plus & Sport Plus)
Εκφωνήσεις διαφημιστικών για ραδιόφωνο και τηλεόραση – Εκφώνηση προγραμμάτων της Ψηφιακής Τηλεόρασης, Φεστιβάλ, Πολιτιστική Ολυμπιάδα, Δισκογραφία, Περιοδικά και καταναλωτικά προϊόντα.
70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, (όλο το 2008): συμμετοχή στην ομάδα εκπόνησης του project και του επετειακού Λευκώματος.
2009 Γραφείο Τύπου ΥΕΝΑΝΠ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής)
Παράλληλα: Αρχισυνταξία στο περιοδικό Inside, συντακτική ομάδα στο πολιτικό περιοδικό ΚΡΑΜΑ, συνεργασίες με περιοδικά ΜΕΤΡΟ, ΘΕΑΤΗΣ, Οffice, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, Prevention, Real Simple καθώς και στήσιμο & content management σε sites.
Η Μαρία Κοζάκου έχει γεννηθεί στο Θησείο, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1974.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου