Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Lady Gaga Γιατί έκλεισε ο επίσημος λογαριασμός της στο YouTube


Εκτός λειτουργίας είναι εδώ και λίγες ώρες ο επίσημος λογαριασμός της Lady Gaga στο YouTube μετά από καταγγελία για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Ιαπωνική εταιρία Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης Media Interactive Inc ανάγκασε το YouTube να θέσει εκτός λειτουργίας τον λογαριασμό της 25χρονης τραγουδίστριας. Η καταγγελία, από την πλευρά της εταιρίας, περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων έγινε μετά την ανάρτηση ενός βίντεο της τραγουδίστριας από την εμφάνισή της στο Ιαπωνικό τηλεοπτικό σόου «SMAP X SMAP».


Πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών στο οποίο η εκκεντρική τραγουδίστρια ερμηνεύει τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο της με τίτλο «Born This Way». Πλέον, όσοι xρήστες μπαίνουν στη σελίδα της Lady Gaga διαβάζουν το μήνυμα: «Ο λογαριασμός αυτός έχει αναστείλει τη λειτουργία του λόγω επανειλημμένης και πολλαπλής παραβίασης του κανονισμού προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων του YouTube»¨

Η διάσημη τραγουδίστρια είναι μία εκ των πλέον δημοφιλών καλλιτεχνών στην ιστοσελίδα και ήταν η πρώτη που κατάφερε να επιτύχει τον εκπληκτικό αριθμό του ενός δισεκατομμυρίου προβολών των βίντεο της. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε δώσει «μάχη» με τον Τζάστιν Μπίμπερ για την κατάκτηση του τίτλου του βίντεο κλιπ με τις περισσότερες προβολές.

Αν και ο επίσημος λογαριασμός της δεν λειτουργεί πλέον, ο κάθε ενδιαφερόμενος εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε αρκετό υλικό από την καριέρα της Lady Gaga. Για παράδειγμα, το βίντεο κλιπ του τελευταίου της single με τίτλο «The Edge of Glory» εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο και έχε προβληθεί περίπου 17 εκατομμύρια φορές μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου