Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νίκος Χατζηνικολάου "Tο Alter πληρώνει τα λάθη του"

 H ελληνική κρίση, η πολιτική και οι πολιτκοί, το Alter, το Μega, η τηλεόραση και η ζωή έξω απ' αυτήν. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε μια σπάνια συνέντευξη, εξηγεί πώς στη δημοσιογραφία όπως και οπουδήποτε αλλού, «τιμή» είναι αυτό που πληρώνεις. Αυτό που παίρνεις λέγεται «αξία». Κι έρχεται με την ωριμότητα....


Σε ξαναρωτάω λοιπόν: Θα επέστρεφες κάποια στιγμή στο Μega;
Θέλω να σου πω ότι στη ζωή δεν λέω ποτέ «όχι», όμως στο συγκεκριμένο κανάλι, όπως είναι σήμερα, θα δυσκολευόμουν πολύ να γυρίσω. Πιστεύω ότι δεν χωράω σ’ αυτό το δελτίο ειδήσεων.


Σε άκουσα και στο ραδιόφωνο να λες πως «εμένα δεν θα με σωπάσουν, θα βρω ένα πόστο να μιλήσω». Θεωρείς δηλαδή πως υπήρξε και πολιτική βούληση ή έστω έλλειψη βούλησης για να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Αlter;
Δεν θέλω να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, γιατί απλούστατα θεωρώ πως το Alter πληρώνει τα λάθη του. Οπότε τα περί πολιτικής βούλησης τα θεωρώ μη σοβαρή συζήτηση. Όμως θεωρώ σοβαρή πολιτική συζήτηση το αν ένα κανάλι με 700 εργαζόμενους και διακριτή θέση στην ενημέρωση πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει. Αν το κανάλι δικαιούται κατά το νόμο να πάρει παράταση ζωής, πρέπει να την πάρει. Και δεν δικαιούται ο ανταγωνισμός να παίρνει αποφάσεις για το αν θα μείνει ανοιχτό ή όχι, υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη – αυτό το σχόλιο το κάνω κυρίως για τον ΣΚΑΪ και τα κατά παραγγελία ρεπορτάζ του.


Του χρόνου τον Οκτώβριο θα κλείσεις τα 50 – μια κομβική ηλικία. Κάνεις απολογισμούς;
Όχι. Eίμαι μόνο 49. Αν και δουλεύω από τα 21 μου, νιώθω ότι είμαι στη μέση της διαδρομής μου, πολύ δυνατός και δημιουργικός. Νιώθω νέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου