Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Άδειες οι πόλεις λόγω Δεκαπενταύγουστου



Από ταλαιπωρία συνοδεύτηκε η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, λόγω του μποτιλιαρίσματος στις μεγάλες εθνικές οδούς από το πλήθος των αυτοκινήτων.
 
Ουρές χιλιομέτρων σχηματίστηκαν το πρωί στην Αμφιλοχία και το Ρίο, λόγω της μεγάλης κίνησης των αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, στον κόμβο της Αμφιλοχίας, οι ουρές των αυτοκινήτων ήταν μήκους οκτώ χιλιομέτρων, λόγω της κυκλικής πορείας του δρόμου....


Πριν τα διόδια του Ρίο, η ουρά των αυτοκινήτων,  το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεπερνούσε  τα δύο χιλιόμετρα, αλλά η κίνηση το απόγευμα εξομαλύνθηκε.


Διαβάστε περισσότερα για τα μέτρα της τροχαίας εδώ: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=139260

Στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση ήταν από νωρίς αυξημένη ενώ τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα 100%. Εκτιμάται δε ότι η κίνηση του τριημέρου θα βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι.


Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης

Χωρίς προβλήματα και με καλό καιρό ξεκίνησε την Παρασκευή και η έξοδος των εκδρομέων της Θεσσαλονίκης. Η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή για να διευκολύνει την κίνηση των οδηγών, ενώ έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα.

Ομαλά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων από το ΚΤΕΛ Μακεδονία, ενώ η κίνηση στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι η φυσιολογική για την εποχή.

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκτελεστούν δύο δρομολόγια την Κυριακή, ένα για Μυτιλήνη και Χίο, και ένα για Σκόπελο, ενώ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα αποπλεύσει ένα πλοίο για Μυτιλήνη, Χίο και Βαθύ Σάμου.
Αίθριος ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα
Με αίθριο καιρό θα συνοδευθεί το τριήμερο της Παναγίας. Σε γενικές γραμμές σε όλη τη χώρα υπάρχει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και θα αγγίξουν τους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με την θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι θα συννεφιάσει οπότε δεν αποκλείεται στα βουνά να έχουμε κάποιες μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις κυρίως στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ μεταβλητοί. Ο υδράργυρος σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 21  έως 34 βαθμούς στα κεντρικά και από 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου