Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Η Ελλάδα, αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωζώνης"



Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που κράτησε περίπου 40 λεπτά, σε σχέση με τη φημολογία των τελευταίων ημερών, τονίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρωζώνης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες τις τις υποχρεώσεις, έναντι των εταίρων της, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης.....


Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, επεσήμανε ο Γ. Παπανδρέου στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "Είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ".

Νωρίτερα, μετά την ενημέρωση που είχε η διοίκηση του ΔΝΤ για την πορεία του προγράμματος στο πλαίσιο του Μνημονίου από τον Πολ Τόμσεν, έγινε γνωστό ότι η Τρόικα επιστρέφει την προσεχή Δευτέρα για το νέο τσεκάρισμα της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτικά σε σχετική του ανακοίνωση το ΔΝΤ αναφέρει:

«Έλαβε χώρα μία άτυπη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ σήμερα, κατά την οποία το προσωπικό ενημέρωσε τους Διοικητικούς Σύμβουλους για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την Ελλάδα. Αυτή ήταν μία από τις τακτικές άτυπες συνεδριάσεις για την ενημέρωση του Δ.Σ. και όχι συνάντηση για λήψη αποφάσεων. Το προσωπικό θα συνεχίσει το έργου του, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και με τους ευρωπαίους εταίρους μας, με την πρόθεση να ολοκληρωθεί η πέμπτη αναθεώρηση του προγράμματος για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας».

Της τηλεδιάσκεψης είχε προηγηθεί ένα μπαράζ υποβαθμίσεων γαλλικών τραπεζών, ισπανικών περιφερειακών χρηματοπιστωτικών οίκων καθώς και η «απειλή» των οίκων αξιολόγησης ακόμα και για τις γερμανικές τράπεζες – κολοσσούς. Εξελίξεις που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος που μπορεί να ‘πυροδοτήσει’ η Ελλάδα και την αναγκαιότητα να υπάρξουν πλέον πιο «ευέλικτοι χειρισμοί» του ζητήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου