Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές θα ζητήσει και πάλι ο Σαμαράς


 Το “υψηλό επίπεδο” των διαλόγων του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά περιορίστηκε στην αστική αβρότητα των συνομιλητών αφού όπως διέρρευσε από την λεωφόρο Συγγρού δεν υπάρχει καμία συμφωνία ή συναντίληψη για τα νέα μέτρα.

Αντίθετα, η ΝΔ απορρίπτει να νέα μέτρα, επιτίθεται στον πρωθυπουργό τον οποίο χαρακτηρίζει “αμετανόητο και αναξιόπιστο” και επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι το πρόβλημα. 

Στο πλαίσιο  αυτό ο κ. Σαμαράς όχι απλώς  δεν σκέπτεται να προσφέρει συναίνεση  ή ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά θα ζητήσει ξανά εκλογές.....


Μετά την  συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον κ. Αντώνη Σαμαρά. Του είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την λήψη νέων μέτρων, του περιέγραψε το γενικό πολιτικό πλαίσιο που επιβάλλει την απόφαση και πρόσθεσε ότι θα του τηλεφωνήσει και ο κ. Βενιζέλος για να του αναπτύξει περαιτέρω τα μέτρα.

Πράγματι  λίγο μετά ο κ. Σαμαράς δέχθηκε  τηλεφώνημα και από τον κ. Βενιζέλο ο οποίος του ανέπτυξε δια μακρών και με περισσότερες λεπτομέρειες τα όσα είπε και δημοσίως για την  ανάγκη επιβολής της έκτακτης εισφοράς. Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Βενιζέλος είπαν στον κ. Σαμαρά ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νωρίτερα τον προυπολογισμό του 2012 προκειμένου να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι επ’ αυτού αν διευκολύνει την κυβέρνηση κατ αρχήν δεν έχει αντίρρηση και ότι μπορεί να το δει. Αυτό όμως είναι και το μόνο σημείο συμφωνίας αφού όπως διευκρινίζουν από τη ΝΔ πρόκειται “για μία διαδικαστική διευκόλυνση” και τίποτε περισσότερο αφού η ΝΔ παραμένει στις θέσεις που έχει εκφράσει και επιπλέον διαφωνεί κάθετα με την επιπλέον φορολόγηση των νοικοκυριών. 


“Έχουν χάσει τον έλεγχο”

Η ΝΔ θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει χάσει  τον έλεγχο των εξελίξεων σε ότι  αφορά την διαχείριση του ελληνικού χρεόυς κυρίως με τις αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων και γι αυτό βρίσκεται σε πανικό. Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέθεταν ότι οι ευρωπαίοι εταίροι διεμήνυσαν ότι δεν είναι βέβαιη η έκτη δόση του δανείου και γι αυτό η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει νέα ταμειακού χαρακτήρα μέτρα προκειμένου να κατευνάσει τους εταίρους 

Για να μην  μείνει αμφιβολία για τις θέσεις της ΝΔ ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξέδωσε  δύο σκληρές ανακοινώσεις. Στην δήλωση που έκανε μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι από αυτή προέκυψαν μόνο θλιβερά συμπεράσματα:  « Ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία για όσα διέπραττε ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αμετανόητος και αναξιόπιστος, δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του,  ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει. Περιορίστηκε σε μια θλιβερή επανάληψη  - πόσες φορές ακούσαμε τα ίδια ακριβώς πράγματα (!) - που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι. Δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής της αποτυχημένης συνταγής, που βυθίζει τον τόπο στην ύφεση, την Αγορά στα λουκέτα και την κοινωνία στην ανεργία. Επιχειρεί να φοβίσει τους Έλληνες, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής.

Το συμπέρασμα, τελικά, είναι ένα: Η σημερινή κυβέρνηση  είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων».  

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ανακοίνωση του  αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας κ. Χρήστου  Σταικούρα στην οποία υποστηρίζει  ότι «Σήμερα η Κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι απέτυχε, μετά το Μνημόνιο και  το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αφού τα νέα μέτρα, εισπρακτικού χαρακτήρα, δεν περιλαμβάνονται σε αυτό”. Προσθέτει ότι ενώ η Κυβέρνηση παραδέχεται ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της, στο 5,3% για το 2011 από 3% που εκτιμούσε στον Προϋπολογισμό και 3,5% στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, εμμένει στην ίδια λανθασμένη “συνταγή” που την έχει ενισχύσει και, μάλιστα, σε μεγαλύτερη δοσολογία. Και, ενώ αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του “πόθεν έσχες” στην κατοικία, προσθέτει, μεταγενέστερα, νέες επιβαρύνσεις στην ακίνητη περιουσία».
Σχόλια Χρηστών
10
NRG | 12/09/2011 01:37
Αντωνάκη, το κόμα σου άν δέν μας πήγαινε σε πρόωρες εκλογές, θα ήταν κυβέρνηση μέχρι το 2011. Και έχεις τα ΜΟΥΤΡΑ να ζητάς εκλογές? Δέν λέμε οτι ο ΓΑΠ είναι καλός, κάθε άλλο μάλιστα. Σίγουρα όμως και εσύ δέν είσαι καλύτερος... τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία λοιπόν!!!
ΒΑΣΙΛΗΣ | 12/09/2011 00:08
Nα δω συγκυβερνηση τον δυσλεκτικο κ τον χαλβα κ τι στο κοσμο...Ακουστε παλιοτομαρα,το κοσμο μη τον υποτιματε εχει χτυπησει κοκκινο κ δε θελει πολυ...ΓΚΕ ΓΚΕ?
giorgos | 12/09/2011 00:02
Αντρεα εισαι πολυ βλακας...
Φάνης | 11/09/2011 22:13
είναι εκτός πραγματικότητας το παιδί, εάν ζητήσει εκλογές.
ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ | 11/09/2011 21:59
Το τηλεφωνημα στον Σαμαρα δεν ειχε να κανει με τον προυπολογισμο ακριβως. Ευεσαν ημερομηνια εκλογων με εφορμη την καταψηφηση του προυπολογισμου μεχρι τισ 21/10. Ολοι εκει θελουν εκλογες. Λοιπον γραψτετο για να πατε ταξιδι εκεινη την ημερα ( αποχη δηλαδη - οπιος επιθυμει φυσικα). ΕΚΟΛΓΕΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΓΕΛΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ , ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΛΕΙΔΩΣΕ. Ο ΓΑΠ, ...ΙΣΩΣ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ...ΛΕΩ.
@ agurigo kefali | 11/09/2011 21:59
gia kouna to ligo gt tha to kapseis teleios...
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τ. | 11/09/2011 21:39
Δεν καταλαβαίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. , ότι δεν είναι δυνατό να τα βάλει μόνος του, με όλες αυτές τις συντεχνίες ,τα κλειστά επαγγέλματα ,το υπετροφικό και αρρωστημένο κράτος που δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας,τη φοροκληπή κ.α. ,οπότε εκ των πραγμάτων χρειάζεται απαραιτήτων μια ευρήτερη συνέναιση ,για να περισώσουν ότι δημιούργησαν και άν μπορέσουν ,????πρίν να είναι πολύ αργά .??????
Aγύριγο κεφάλι | 11/09/2011 21:27
Πόσο μας λείπουν, σκέφτομαι τώρα, οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ του πολιτικού αναστήματος και της σοβαρότητος ενός Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή και ενός Κωνσταντίνου Σημίτη (του δεύτερου άνευ των…"παλτών ",που του επεβλήθησαν από ένα προσωποπαγές κόμμα).Εάν κυβερνούσαν αυτοί, ΔΕΝ θα έφθανε η Ελλάς σε αυτά τα ΑΘΛΙΑ ΧΑΛΙΑ. Ήξερες, ότι αυτό που έλεγαν στον λαό σήμερα, ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ και μετά από δύο- τρία χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Μεγάλη υπόθεση το να ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μεγάλο πράγμα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Όπως η σταθερότητα του νομοθετικού πλαισίου είναι ΑΓΑΘΟ, η λεγομένη και ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ δηλ. να μην αλλάζουν οι νόμοι (π.χ οι εργατικοί ή οι ασφαλιστικοί ) κάθε μέρα, ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται, ομοίως ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΑΘΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. Ήξερες ότι με τον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή ότι αυτός ο άνθρωπος σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Ό,τι σου έλεγε κατά 150% ΙΣΧΥΕ. ΠΟΤΕ του ΔΕΝ χάιδεψε τα αυτιά του λαού με φρούδες ελπίδες .Έταζε λιγότερα από όσα έδινε. Ποτέ του δεν ήταν παπατζής (εδώ παπάς , εκεί παπάς, πούναι ο …παπάς) π.χ να λέει μετά τις νέες νικηφόρες εκλογές "ο λαός μίλησε" και κατά συνέπεια έσβησε από τα βερεσέδια τα ημαρτημένα μας, ΠΟΤΕ του ΔΕΝ υπήρξε λαοπλάνος Μα κυρίως ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ υπήρξε ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ. Ποτέ του ΔΕΝ σήκωσε και τα δύο χέρια του ψηλά σε ένδειξη …εξ ουρανού επελθόντος χαρισματικού, αλλά και ανυπάρκτου, θριάμβου . Σοβαρός και ΤΙΜΙΟΣ , επέβαλε με την προσωπικότητα του τον ΣΕΒΑΣΜΟ στους γύρω του, για αυτό ο Ελληνικός Λαός τον σεβόταν και τον τιμούσε, όπως και οι ηγέτες των σοβαροτέρων Χωρών του πλανήτη. Πόσο αυτοί μας ΛΕΙΠΟΥΝ;
Αννα Γουλα | 11/09/2011 20:56
Καλα κουμασια και ειστε και εσεις.
Αντρεας | 11/09/2011 20:30
Kυριε σαμαρα: Αν γινουν εκλογες τωρα θα γινουν τα εξης. Θα σταματησουν οι διαπραγματευσεις με τους δανειστες μιας και δεν θα υπαρχει κυβερνηση.Θα εχουμε προεκλογικη περιοδο.Δεν θα μπουν λεφτα σταταμεια και η χωρα θα κυρηξει σταση πληρωμων(και τωρα ειναι πιθανο αλλα τοτε θα ειναι βεβαιο).Σε καθεστως λοιπον παυσεις πληρωμων θα καλεσετε τον ελληνικο λαο να σας ψηφισει.Θα πατε να επεναδιαπραγματευτειτε το μνημονιο και θα παρετε ενα μεγαλοπρεπεστατο οχι απο τους εξαλους με την παρτυ μας ευρωπαιους.Μεχρι να τα κανονισετε δεν θα μας δινουν λεφτα.Κανα 4μηνο.Μετα εχει ο θεος.Δηλαδη ζητατε την ΒΕΒΑΙΗ σταση πληρωμων επι 4 μηνες τουλαχιστον.Για να βγεις προθυπουργος.Συγχαρητηρια.Ειμαστε σε κριση και δεν συνεργαστηκες με την κυβερνηση,επεξες και παιζεις μικροπολιτικα παιχνιδια και μοιραζεις υποσχεσεις σε ολους τους παραπονουμενους συνδικαλιστες.Μπραβο κυριε σαμαρα,επομενε πρωθυπουργε της ελλαδος.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο
 
Ροή Ειδήσεων
Τελευταία Σχόλια
Παπανδρέου: "Είμαστε σε κατάσταση όμοια με πόλεμο!" Πληρώστε!
| 12/09/2011 01:43
Ειλικρινά εύχομαι να χρεοκοπήσουμε. Να υπάρξει δυστυχία στην χώρα. Να νοιώσουμε πραγματικά τι σημαίνει πείνα, φόβος, ανασφάλεια και τρόμος. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Δεν μας αξίζει άλλη πορεία. Αδυνατώ να κατανοήσω όλα αυτά τα σχόλια από ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριώτες, ως γνώστες, ως ειδικοί. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο Έλληνας είναι να μισεί, να φθονεί και να κοιτάει μόνο το τομάρι του. Έχω ζήσει και ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλος λαός που να έχει τόσο φανατισμό και μίσος. Λέμε ότι τελείωσε ο εμφύλιος αλλά ο εμφύλιος είναι εδώ. Παλιά υπήρχαν δύο στρατόπεδα. Τώρα υπάρχουν τόσα όσα και οι Έλληνες. Βλέπεις ηλίθιους να προτρέπουν σε στάση πληρωμών, σε προπηλακισμούς, σε οτιδήποτε κάνει κακό στο κράτος μόνο και μόνο γιατί δεν είναι το κόμμα τους ή η φάρα τους στην εξουσία. Ειλικρινά πιστεύω πως όσο μεγαλύτερο μίσος τόσο πιο ευκατάστατοι οικονομικά και κοινωνικά είναι αυτοί που το φέρουν. Δεν θέλει κανείς να εφαρμοστεί τίποτα. Δεν θέλει να αλλάξει κανείς μη γελιέστε. Η κυβέρνηση είναι μία νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση όπως ήταν και η προηγούμενη όπως θα είναι και η επόμενη. Η κοινωνία έχει το πρόβλημα. Κανένας πολιτικός δεν έχει την ικανότητα να διαχειριστεί αυτό το πλήθος. Και ο πιο ικανός θα εμφανιζόταν ως άσχετος, ανίδεος, επικίνδυνος και στο τέλος προδότης και δοσίλογος. Βιώνουμε ότι μας αξίζει. Καληνύχτα!
Εκλογές θα ζητήσει και πάλι ο Σαμαράς
| 12/09/2011 01:37
Αντωνάκη, το κόμα σου άν δέν μας πήγαινε σε πρόωρες εκλογές, θα ήταν κυβέρνηση μέχρι το 2011. Και έχεις τα ΜΟΥΤΡΑ να ζητάς εκλογές? Δέν λέμε οτι ο ΓΑΠ είναι καλός, κάθε άλλο μάλιστα. Σίγουρα όμως και εσύ δέν είσαι καλύτερος... τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία λοιπόν!!!
«Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας»
| 12/09/2011 01:29
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ....................
Σάλος για το "ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια"
| 12/09/2011 01:26
Αναμένεται Δραματική Αύξηση των Διαζυγίων στην Ελλάδα... ...κατόπιν της τελευταίας εξαγγελίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ο Πρωθυπουργός εγγυήθηκε, κατά κάποιο τρόπο, την ύπαρξη ενός τουλάχιστον εργαζόμενου (€350 - 600/μήνα) ανά οικογένεια! Έτσι... ...έχει ήδη σημάνει γενικός συναγερμός, ειδικά στις οικογένειες που αποτελούνται από ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων που, ως γνωστόν, αντιμετωπίζουν με δέος το φάσμα της περικοπής μισθών, της μετάταξης ή/και της απόλυσης. Επιτέλους, η λύση: χωρίζουμε (τυπικά, εννοείται) για να επιβιώσουμε, κι' έτσι διατηρούμε και τη θέση μας και τον μισθό μας! Τα τηλέφωνα, λοιπόν, των δικηγόρων που ειδικεύονται σε διαζύγια έχουν ήδη πάρει φωτιά... http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/09/blog-post_11.html
Παπανδρέου: "Είμαστε σε κατάσταση όμοια με πόλεμο!" Πληρώστε!
| 12/09/2011 01:26
ποιο πολεμο ρε χαιβανια σε ποιους τα πουλατε αυτα. Εσας δεν εμπιστευεται κανενας στην ευρωπη επειδη προσπαθειτε να σωσετε τα κομματοσκυλα σας μεχρις εσχατων τα τελευταια δυο χρονια και βυθιζετε τον ιδιωτικο τομεα στην υφεση χειροτερα απο οσο ειναι το λογικο βαση της καταστασης μας. Το κακο ειναι οτι και ο αλλος ο Σαμαρας καθεται και λαικιζει και θα λενε οι ευρωπαιοι αυτα τα λαμογια ειναι χειροτερα το ενα απο το αλλο δεν ειναι για να τους εμπιστευομαστε. Ο καημενος ο κοσμακης (δεν μπορω να πω και ο λαος πια εχει ξεφτιλισει τη λεξη το φασιστοκομμα του Καρατζα) θα τη πληρωσει που δεν ξερει τι να ψηφισει για να σωθει με ολα τα αχρηστα κομματα της Βουλης. Εχετε γεια βρυσουλες...
Διαβάστε τις κυριότερες ειδήσεις στα αγγλικά
περισσότερα...
 Αναλυτικές προβλέψεις και ενδιαφέροντα άρθρα
περισσότερα...
 Τα πάντα για το θέατρο, το σινεμά και τη διασκέδασή σας...
περισσότερα...
 Κάντε κλικ και μάθετε τα νέα σε κάθε νομό της Ελλάδας...
περισσότερα...
 Αναλυτικά ο καιρός της ημέρας, αλλά και της εβδομάδας...
περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου