Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αλέξανδρος Ρήγας «Δεν θεωρώ "απειλή" για την ελληνική τηλεόραση τα τούρκικα σήριαλ»



Για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την παράσταση «Τα κορίτσια με τα μαύρα», την ελληνική τηλεόραση, τις πηγές έμπνευσής του, αλλά και για τις ανασφάλειες και τους φόβους του, μίλησε στο ένθετο «Real Life»της εφημερίδας «Real News», ο Αλέξανδρος Ρήγας....


Ο γνωστός ηθοποιός, αντιμετώπισε πρόσφατα ποικίλες αντιδράσεις για την παράσταση που έχει γράψει και σκηνοθετήσει μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου. Ο ίδιος τι είπε γι’ αυτό; «Το ότι υπήρξαν 3 μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να μιλάμε για αντιδράσεις», δήλωσε. Η επιστολή που έστειλε στον μητροπολίτη Πατρών- που αντέδρασε έντονα για την συγκεκριμένη παράσταση- θεωρεί ότι περιελάμβανε σκληρούς χαρακτηρισμούς; «Είμαστε υπερβολικά κομψοί στους χαρακτηρισμούς μας σε σχέση με όσα δεχτήκαμε. Κάτι που γράφεται και δημοσιοποιείται, έχει τελικό αποδέκτη το κοινό. Αυτό κρίνει αν είναι σκληρό το κάθε κείμενο και ποιες είναι οι προθέσεις που έχει».

Η τηλεόραση, λόγω οικονομικής κρίσης, δεν κάνει γυρίσματα για πολλές ελληνικές σειρές: «Ήρθε μάλλον η ώρα να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Αν σοβαρευτούμε, θα βγουν καλές δουλειές, οι οποίες θα έχουν απήχηση στο κοινό και θα βγούμε κερδισμένοι», είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας και πρόσθεσε «Η ιδιωτική τηλεόραση είναι μόλις 20 ετών, οπότε θεωρείται ακόμα έμβρυο. Σε επίπεδο τεχνογνωσίας και μυθοπλασίας έχει κάνει βήματα μπροστά. Συνεχίζουν να υπάρχουν καλές και κακές σειρές. Οι εκπομπές λόγου είναι σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο». Ωστόσο, όταν κάτι δεν του αρέσει, όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, αλλάζει κανάλι: «Η ελληνική τηλεόραση έχει ένα ενδιαφέρον από άποψη ποικιλίας και πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να χαζεύει μπροστά στο κουτί, χωρίς να νιώθω πολλές τύψεις» είπε. Όσο για τις τούρκικες σειρές που έχουν κατακλίσει τα ελληνικά κανάλια, τα θεωρεί πολύ καλές παραγωγές και όχι «απειλή» για τις ελληνικές σειρές: «Απειλή για τον εαυτό μας είναι ο κακός μας εαυτός. Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό».

Οι πηγές έμπνευσής του για τα σήριαλ και τα θεατρικά έργα που γράφει ο ίδιος είναι «οι καταστάσεις που ζεις, ακόμα και από τις πιο απλές. Καταστάσεις που ζουν οι φίλοι, οι γνωστοί, οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή σου. Είμαι υποχρεωμένος να έχω ανοιχτές τις κεραίες μου και να σκαρώνω “παραμύθια” για το κοινό», τόνισε.

Τέλος, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως έχει πολλές ανασφάλειες και φοβίες στη δουλειά που κάνει: «Ναι, υπάρχουν, γιατί είναι πιο πλασαρισμένες και οξυμένες μέσα στην ψυχή και το μυαλό του καλλιτέχνη. Αυτό είναι λογικό και εξηγήσιμο, μιας και οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι με πιο ευαίσθητους δέκτες». Κατάθλιψη έχει νιώσει ποτέ; «Φαντάζομαι ότι δεν μου έχει συμβεί. Είναι μια σοβαρή ασθένεια και δεν πρέπει να αστειευόμαστε. Έχει γίνει λίγο ασθένεια της μόδας. Μπορεί να θεώρησα κάποιες φορές ότι το πέρασα, όμως δεν ήταν κάτι τέτοιο» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου