Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Σφαγή στις συντάξεις του Νοεμβρίου! Από αυτόν το μήνα το μαχαίρι στις επικουρικές!



Από τις συντάξεις του Νοεμβρίου, που καταβάλλονται από τις 22 με 30 Οκτωβρίου, θα αρχίσει το ψαλίδι στις επικουρικές που χορηγούν τα υπό κατάρρευση ταμεία που στενάζουν από τα ελλείμματα  και τα οποία φτάνουν τα 750 εκατ. ευρώ .

Σύμφωνα με τη διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη, οι επικουρικές των 670.000 συνταξιούχων του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ θα μειωθούν κατά 30% για το ποσό που υπερβαίνει τα 150 ευρώ ...

Κατά 15% θα μειωθούν οριζόντια οι επικουρικές των τραπεζών και των ΔΕΚΟ ( ΤΑΥΤΕΚΩ- ΕΤΑΤ) ενώ κατά 15%-20% θα συρρικνωθεί το μέρισμα των συνταξιούχων του δημοσίου που χορηγεί το μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων.

Έτσι, για παράδειγμα,  η μέση επικουρική της ΕΥΔΑΠ από 500 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί στα 425 ευρώ .


Πώς θα γίνουν οι περικοπές στο εφάπαξ

Οι περικοπές στο εφάπαξ των ελλειμματικών ταμείων θα γίνουν κλιμακωτά. Συγκεκριμένα, κατά 15% θα μειωθεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν το 2010 και κατά 20% όσων συνταξιοδοτήθηκαν ή συνταξιοδοτούνται φέτος. Επίσης, κατά 25% θα συρρικνωθεί το εφάπαξ των υπαλλήλων της ΔΕΗ που αποχώρησαν το 2010 και κατά 30% των υπαλλήλων που αποχωρούν ή αποχώρησαν φέτος.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα προβλέπεται ρύθμιση που θα " ξεμπλοκάρει” την πρόσληψη των 57.0000 ανέργων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Η ρύθμιση προβλέπει ότι το ΑΣΕΠ μπορεί να αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων ώστε, όπως τονίζει ο κ .Κουτρουμάνης, να διασφαλίζεται ακόμη η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις προσλήψεις .

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόεδρος του ΑΣΕΠ είχε εκφράσει ενστάσεις πως δε μπορεί να εγγυηθεί τη διαφάνεια ενώ είχε δημιουργηθεί εμπλοκή και με το ρόλο των ΜΚΟ .

Η ρύθμιση προβλέπει ότι το ΑΣΕΠ ελέγχει τη νομιμότητα των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς και θα εξετάζει τις ενστάσεις που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου