Στην... διακριτικότητα των 300 της Βουλής που θα πάρουν σήμερα στα χέρια τους τις λίστες με τα ονόματα μεγαλοφοροφυγάδων και όσων έβγαζαν χρήματα στο εξωτερικό, επαφίεται πλέον η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των 3.900 προσώπων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.
Τις λίστες θα τους τις δώσει ο κ. Βενιζέλος που έχει σκοπό να κλιμακώσει την τακτική της δημοσιοποίησης ονομάτων και προσωπικών στοιχείων για να διαπομπεύονται όσοι, ύστερα από ελέγχους, προκύπτει πως φοροδιέφευγαν. Φέρνει μάλιστα και ειδική διάταξη προς ψήφιση στη Βουλή σύμφωνα με την οποία, όταν μια τέτοια λίστα θα έχει από 1000 ονόματα και πάνω, δεν θα ερωτάται καν πιο πριν ο αναφερόμενος σε αυτή, αλλά θα την βλέπει δημοσιευμένη στις εφημερίδες και, εάν έχει ένσταση ή τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, θα έχει διορία μιας εβδομάδας για να ζητήσει την διαγραφή του...
Όπως φαίνεται όμως, ούτε στις νέες λίστες που θέτει υπόψιν του Κοινοβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα φιγουράρουν μεγαλοκαρχαρίες. Θα περιλαμβάνονται κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι που ενδεχομένως συνδέονται και με υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, όχι όμως βουλευτές, υπουργοί ή μετακλητοί υπάλληλοι.
Στις λίστες θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
- Εφοριακοί και άλλοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που εισέπρατταν παχυλά επιδόματα, χωρίς να φέρουν και τα αντίστοιχα έσοδα στα κρατικά ταμεία, αλλά έβγαλαν τις καταθέσεις τους σε ξένες τράπεζες.
- Επιδοτούμενοι από το Κράτος, άνεργοι του ΟΑΕΔ και όχι μόνον, οι οποίοι την ίδια ώρα που επιδοτούντο, βγάζανε τις περιουσίες τους στο εξωτερικό.
Μάλιστα σχεδόν οι μισοί (το 42%) εξ όσων πιάστηκαν να έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό, δεν δηλώνουν εισόδημα στην εφορία μεγαλύτερο από 20.000 ευρώ το χρόνο και, ως εκ τούτου, δύσκολα θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μεγάλες καταθέσεις σε ενδεχόμενο έλεγχο «πόθεν έσχες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου