Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Yπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο



Με όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν επι της αρχής το νομοσχέδιο, πέρασε το πρώτο εμπόδιο η κυβέρνηση και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή ψηφοφορία των άρθρων η οποία κρίνεται και ως η δυσκολότερη.

Άλλωστε, η κυρία Λούκα Κατσέλη έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα το καταψηφίσει ενώ από το κοινοβουλευτικό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος εκφράζονται προβληματισμοί ότι θα την ακολουθήσουν και άλλοι βουλευτές...


Αναλυτικά, στην επί της αρχής διαδικασία του πολυνομοσχεδίου υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όχι ψήφισαν 141 βουλευτές ενώ οι κυρίες Ελενα Ράπτη (ΝΔ), Ελσα Παπαδημητρίου (ανεξάρτητη) και οι κ.κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος (ΝΔ), Θανάσης Γιαννόπουλος (ΝΔ) και Γιάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) απουσίαζαν από την διαδικασία.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος όταν κλήθηκε από το προεδρείο να ψηφίσει ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα όλοι να θεωρήσουν ότι θα διαχωρίσει την θέση του από την κομματική γραμμή. Τελικά ο πολυμήχανος βουλευτής κατάφερε να δηλώσει – πριν του πάρουν τον λόγο – ότι «ψηφίζω ναι ως «ναι» ύστατης ελπίδας».

Επίσης, από έντονη ανησυχία κυριεύτηκε το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ καθώς η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου έφτασε οριακά στην Ολομέλεια μιας και ήταν καλεσμένη σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου