Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Πρόσωπο – κλειδί ο Λουκάς Παπαδήμος



Μπορεί για ευνόητους λόγους οι αρχηγοί να το αρνούνται, αλλά η Ανγκέλα Μέρκελ όχι απλά τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, για να τους επισημάνει τον κίνδυνο να βγει η χώρα από το ευρώ αν δεν συμφωνήσουν, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος έθεσε τους ανθρώπους στην υπηρεσία της ελληνικής συναίνεσης.
Στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες ποικιλοτρόπως, προσεγγίζοντας ακόμη και τον δύσπιστο Λουκά Παπαδήμο.

Για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ η συμμετοχή του στη νέα κυβέρνηση θα είναι η τελευταία του ευκαιρία να εμπλακεί στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχουν όσοι κατά καιρούς έχουν επενδύσει στο όνομά του...
To Σάββατο ταξίδεψε από τη Βοστώνη στη Φρανκφούρτη. Ο επόμενος προορισμός ήταν η Αθήνα. Αν συμφωνήσουν τα κόμματα, αν αποδεχθεί την πρόταση θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Οι περισσότεροι στην ελληνική πρωτεύουσα τον θεωρούν δεδομένο. Όσοι μιλούν μαζί του είναι επιφυλακτικοί. Γιατί δεν τους λέει και γιατί το δικαίωμα της ανακοίνωσης το έχουν οι αρχηγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου