Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Υπόθεση Φαρμάκη: Η αλήθεια για τον πυροβολισμό, το ηλεκτροσόκ και το κρίσιμο χειρουργείο




 Γράφει ο Νάσος Γουμενίδης

Διαβάζω εδώ και ώρες όσα γράφονται και μεταδίδονται για την υπόθεση Αγγλούπα. Αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω καθώς η παραφιλολογία και η χαζομάρα κυριαρχούν για μια ακόμη φορά. Ξεκινώ την αφήγηση-ρεπορτάζ μου ανάποδα. Αυτή την ώρα που διαβάζετε τις παρακάτω γραμμές ο Αγγλούπας βρίσκεται στο ΙΒ Αστυνομικό Τμήμα Φαλήρου και αύριο θα οδηγηθεί στον Ανακριτή με την κατηγορία περί σοβαρών σωματικών βλαβών του νόμου 309...Εν ολίγης κατηγορείται σε βαθμό πλημμέληματος. Γιατί;
Διότι στις καταθέσεις τους τόσο η Όλγα Φαρμάκη αλλά και ο κατηγορούμενος είπαν τα ίδια. Διηγήθηκαν το περιστατικό με λεπτομέρειες. Τι συνέβη; Ο Αλέξης όντως βρέθηκε στο σπίτι όπου και συγκατοικούν οι αδερφές Φαρμάκη αργά το βράδυ, έβγαλε το μπουφάν και αφήνωντάς το απότομα κάτω το όπλο που κατείχε νόμιμα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η σφαίρα να βρεί την Γωγώ στο εσωτερικό μέρος του ισχύου της. Η σφαίρα απο το 45άρι...το βλήμμα, σφηνώθηκε στην σπονδυλική στήλη της νεαρής ηθοποιού αλλά το κακό έγινε όταν η σφαίρα πέρασε στο σώμα της. Η ιδιότητα αυτής της σφαίρας είναι να διαλύεται και να προκαλείται έκρηξη όταν διαπερνά το σώμα ή βρίσκει κόντρα.

Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα τα θραύσματα να έχουν τσακίσει πολλά ζωτικά όργανα της άτυχης Γωγούς. Γι αυτό τον λόγο οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για ακατάσχετη αιμοραγία. Κάτι που τελικώς οι γιατροί αντιμετώπισαν. Ωστόσο μέχρι και τις 17:50 οι γιατροί έλεγαν στους οικείους της νεαρής οτί μόνο ο Θεός μπορεί να σώσει την κατάσταση. Αυτό που μένει είναι η Γωγώ να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, ο οργανισμός της ν΄αντιδράσει και να καταφέρει να μπεί στο χειρουργείο της Δευτέρας. Σε αυτό οι γιατροί θα αποπειραθούν να αφαιρέσουν το βλήμα απο την σπονδυλική της στήλη. ευτυχώς για το κορίτσι και την οικογένεια οι τελέυταίες πληροφορίες ήθελαν την Γωγώ να σταθεροποιείται και σε αυτό να παίζουν σημαντικό ρόλο οι γιατροί, οι οποίοι αποφάσισαν να την θέσουν σε ήπια καταστολή.
  Μέσα στον πόνο τους οι γονείς ζητούν βοήθεια απο φίλους καθώς το κορίτσι τους έχει την πιό σπάνια ομάδα αίματος. 0 ρέζους αρνητικό. Καλούν όποιον μπορούν...συγγενείς, γείτονες, συναδέλφους τους να συνδράμουν. Μέσα στην ατυχία τους μαθαίνουν ένα νέο καλό. Ότι ο Σέρρος Μύρτας κολλητός φίλος του κατηγορούμενου έχει τον ίδιο τύπο αίματος. Ο νεαρός επιχειρηματίας χωρίς να το πολυσκεφτεί, επισκέπτεται τους οικείους της Γωγούς και την Όλγα που περιμένει με αγωνία στους διαδρόμους του Νίμιτς και δίνει αίμα. Η έκκληση για αίμα είναι σημαντική. Και το σημαντικότερο είναι να υπάρξει ανταπόκριση για ένα κορίτσι που στα 26 της χρόνια δούλευε σε καφετέρια στην Γλυφάδα μέχρι χθές για να συμπληρώσει τα χρήματα για το εισητήριο για την Αμερική, όπου σκόπευε να ξεκινήσει σπουδές υποκριτικής.
  Το απόγευμα εμφανίζεται στο νοσοκομείο και ο πατέρας του Αλέξη, Νίκος Αγγλούπας. Ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τους έχει βρεί. Η πίεση είναι τόσο μεγάλη που χάνει τις αισθήσεις του. Αμέσως οι γιατροί τον μεταφέρουν στον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου και τον επαναφέρουν με ηλεκτροσόκ. Σημαντική λεπτομέρεια; Ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει επι πολλά χρόνια, σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του.
  Οι επόμενες ώρες είναι ζόρικες και μέσα στην αγωνία τους, φίλοι της Όλγας Φαρμάκη διαπληκτίζονται στους διαδρόμους του νοσοκομείου με τυχάρπαστους αναίσθητους τύπους που σηκώνουν τα κινητά χωρίς ίχνος σεβασμού για να φωτογραφίσουν το μοντέλο.

Η σημερινή νύχτα είναι ίσως η πιό σημαντική νύχτα στην ζωή της Γωγούς. Οφείλει ν΄αντέξει. Για τους γονείς της, για τ΄αδέρφια της...ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ

gossip-tv/nasos blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου