Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Λευτέρης Παναταζής: Γιατί πήγαν να τον συλλάβουν;



Κρουαζιέρα με πολλές εκπλήξεις για τον Λευτέρη Πανταζή. Εκτός από την… ταραχή που σημείωσαν τα live του εν πλω στην αξέχαστη 7ήμερη κρουαζιέρα στο South Pacific του Σίδνεϊ, τον δημοφιλή τραγουδιστή περίμενε και μια δυσάρεστη έκπληξη. Μια παρτίδα κουμ-καν στάθηκε αφορμή να τον φυγαδεύσουν φίλοι του από την πίσω πόρτα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη!
Η κρουαζιέρα με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο χάρισε στους 1.700 επιβάτες και στα 700 άτομα πλήρωμα τη μοναδική εμπειρία να απολαύσουν τον Ελληνα καλλιτέχνη σε τέσσερις εμφανίσεις. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν τόσο μεγάλος ώστε οι αρμόδιοι αναγκάζονταν να κλείνουν τις πόρτες της αίθουσας αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν τα live....

Λίγη ώρα όμως μετά την τελευταία εμφάνισή του, ο Λευτέρης έμπλεξε άθελά του σε μια περιπέτεια που λίγο έλειψε να τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες, αφού κινδύνευσε να συλληφθεί από τους άντρες της ασφάλειας του κρουαζιερόπλοιου. Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσε η έγκυρη ελληνόφωνη εφημερίδα του Σίδνεϊ «Ο Κόσμος», μετά το τέλος της εμφάνισής του ο Λευτέρης, ο μάνατζέρ του Γρήγορης Εκμαλιάν και επιχειρηματίες, φίλοι του Λε-Πα από την Καμπέρα, προσπάθησαν να χαλαρώσουν παίζοντας χαρτιά.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ελληνόφωνη εφημερίδα: «Ξαφνικά εμφανίστηκαν τέσσερα άτομα της ασφάλειας του πλοίου, μπλόκαραν τις εξόδους και ζήτησαν εξηγήσεις, επειδή η παρέα έπαιζε με χρηματικά ποσά εκτός του νόμιμου καζίνο που υπάρχει στο πλοίο. Μάλιστα είπαν ότι όσοι έπαιζαν θα έπρεπε να συλληφθούν, αφού στο συγκεκριμένο μέρος του πλοίου απαγορευόταν να παίζουν με χρήματα. Τότε λειτούργησαν τα αντανακλαστικά των Ελλήνων ταξιδιωτών, που προστάτευσαν τον Λε-Πα. Ο τραγουδιστής “φυγαδεύτηκε” από την έξοδο κινδύνου της αίθουσας. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Λευτέρης Πανταζζής πήγαινε πολύ καλά στην παρτίδα που διακόπηκε και ήταν το φαβορί να κερδίσει τα λεφτά».
Ο Λευτέρης επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή και μίλησε στην «Espresso» για τις μοναδικές στιγμές που έζησε με τους Ελληνες ομογενείς, αλλά και για την απροσδόκητη περιπέτειά του.
«Ηταν μια κρουαζιέρα που είχε προγραμματιστεί δεκατέσσερις μήνες πριν. Αφορούσε μόνο Ελληνες και Κύπριους ομογενείς που ζουν κυρίως στην Αυστραλία. Πήγαμε από Σίδνεϊ μέχρι Νέα Καλυδωνία και Νουμέα. Ηταν μια μοναδική εμπειρία για εμένα. Αρκεί να σας πω ότι βγάλαμε χιλιάδες φωτογραφίες! Οντως, την τελευταία μέρα συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός. Αμέσως μετά τα τελευταία λάιβ σε αίθουσα ειδική για χαρτιά, έτσι, για να χαλαρώσουμε αλλά και για να περάσει η ώρα, ύστερα από προτροπή κάποιων φίλων παίζαμε με άλλα δέκα άτομα ένα είδος κουμ-καν που παίζουν αυτοί και που το ονομάζουν “γύφτικο”, αν δεν κάνω λάθος. Ωστόσο, το τονίζω, πουθενά στην αίθουσα δεν έγραφε ότι απαγορεύεται να παίζεις χωρίς χρήματα. Εμείς κάναμε την πλάκα μας αμέριμνοι. Αλλωστε παίζαμε δέκα ευρώ την παρτίδα».
«Η ειρωνεία βέβαια της τύχης» μας λέει χαριτολογώντας «είναι ότι την ώρα που εισέβαλε η ασφάλεια του πλοίου εγώ θα κέρδιζα 1.800 δολάρια, όσα δηλαδή είχαν μαζευτεί. Τελικά όντως οι άνθρωποι εκεί με προστάτευσαν και με έβγαλαν από μια πόρτα εξόδου».
Θέλοντας μάλιστα να δώσει ένα τέλος σ’ αυτήν την ιστορία, ο δημοφιλής τραγουδιστής διευκρινίζει: «Ουδέποτε στη ζωή μου είχα εθισμό στα χαρτιά και γενικά στον τζόγο, είναι μακριά από εμένα και είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν».
Οι στιγμές λατρείας που έζησε
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Λευτέρης Πανταζής έχει επισκεφτεί την ελληνική ομογένεια με υπερατλαντικά ταξίδια. Για τον ίδιο ωστόσο, αυτό που έζησε αυτή τη φορά με τους Ελληνες και τους Κύπριους της διασποράς ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εδώ και δεκατέσσερις μήνες, 1.800 περίπου ομογενείς είχαν προμηθευτεί το μαγικό εισιτήριο της κρουαζιέρας αυτής.
Στο άκουσμα και μόνο ότι θα ταξιδέψουν μελωδικά με τον Λε-Πα δήλωσαν συμμετοχή. «Ειλικρινά, στην καριέρα μου, παρ’ ότι έχω βιώσει στιγμές αξέχαστες, τέτοια εμπειρία δεν έχω ξαναζήσει. Μικροί και μεγάλοι με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω μοναδικά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ τραβούσαμε φωτογραφίες. Ο ίδιοι έκαναν τον υπολογισμό και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, το νούμερο είναι τρελό. Εφτασαν τις 35.000 φωτογραφίες! Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην Αυστραλία που διοργανώθηκε ειδικά κρουαζιέρα με Ελληνες ομογενείς και ήδη από τώρα οργανώνονται για να το επαναλάβουν».
Ο Λε-Πα, άμα τη επιστροφή του από την Αυστραλία άρχισε πάλι τις εμφανίσεις του στο «Kifisias Stage» όπου, ως γνωστόν, άνοιξε τις πύλες του πριν από τις γιορτές με -ομολογουμένως- πολύ μεγάλη επιτυχία. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή γίνεται το αδιαχώρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου