Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δωροθέα Μερκούρη: "Προσκύνησε" και ο Γκοτιέ στη γοητεία της



Μια Ελληνίδα που κάνει θραύση στα διεθνή σαλόνια! Ο λόγος για τη Δωροθέα Μερκούρη, την εντυπωσιακή ηθοποιό που, όπως αποδεικνύεται, έχει όλα τα φόντα και δικαίως κάνει διεθνή καριέρα.
Η μελαχρινή καλλονή, η οποία ζει πλέον μόνιμα στην Ιταλία, όσο περνάει ο καιρός όχι μόνο δέχεται όλο και καλύτερες προτάσεις, αλλά καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους πάντες όπου και αν βρεθεί. Τελευταία της «κατάκτηση», ο Ζαν Πολ Γκοτιέ ο οποίος έπεσε θύμα της γοητείας της και της πρότεινε συνεργασία, και μάλιστα άμεσα...

Η Ελληνίδα μοντέλο και ηθοποιός συναντήθηκε με τον διάσημο Γάλλο σχεδιαστή σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στο Παρίσι πριν από λίγες μέρες. Ο Γκοτιέ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», γοητεύτηκε τόσο πολύ από την εμφάνιση και την προσωπικότητά της Δωροθέας Μερκούρη, ώστε της πρότεινε να είναι ένα από τα μοντέλα του στην επίδειξη μόδας που ήδη προετοιμάζει. Η επίδειξη θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αφορά την παρουσίαση της επόμενης χειμερινής κολεξιόν του.
Η Δωροθέα Μερκούρη, η οποία βρισκόταν στο Παρίσι μαζί με την αδερφή της Αλεξάνδρα, αποδέχτηκε αμέσως την πρότασή του και η συμφωνία τους έκλεισε δίνοντας τα χέρια.
Σύντομα, λοιπόν, η Ελληνίδα ηθοποιός θα θυμηθεί τα παλιά, όταν ως μοντέλο έκλεβε την παράσταση όπου εμφανιζόταν και θα εντυπωσιάσει το κοινό της γαλλικής πρωτεύουσας περπατώντας στην πασαρέλα ως μούσα του Γκοτιέ, ο οποίος -να θυμίσουμε- επανειλημμένα έχει αποδείξει την αγάπη του για την Ελλάδα. Ο Γάλλος σχεδιαστής δεν είναι ο μοναδικός διάσημος φίλος που υπάρχει στη ζωή της Δωροθέας.
Η ΦΙΛΗ ΤΗΣ, Η Μ. ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

Η φιλία της Δωροθέας Μερκούρη με τη Μόνικα Μπελούτσι είναι πια γνωστή. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο παρελθόν και πλέον κάνουν αρκετά στενή παρέα. Πριν από λίγες μέρες,, μάλιστα, οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν για μια απογευματινή οικογενειακή βόλτα στη Ρώμη.
Η Δωροθέα και η κόρη της Ηλέκτρα δείπνησαν με την Ιταλίδα σούπερ σταρ, τον σύζυγό της, Γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Βενσάν Κασέλ και τα παιδιά τους στο γνωστό εστιατόριο «Milk & Honey».
Με την Μπελούτσι γνωρίστηκαν μέσω κοινών γνωστών τυχαία πριν από μερικά χρόνια στο Παρίσι. Από την πρώτη στιγμή ταίριαξαν οι χαρακτήρες τους και έγιναν φίλες.

«Η Μπελούτσι είναι καταπληκτική, ξεχωριστή. Είναι το πρότυπο γυναίκας που συνδυάζει πάρα πολύ καλά τη δουλειά με την οικογένεια» είχε δηλώσει στο παρελθόν η Δωροθέα. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες έχουν παίξει μαζί σε διαφημιστικό σποτ γνωστού ποτού, αφού ο μάνατζερ της Μόνικα είναι ο ίδιος με της Δωροθέας. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου της στο διαφημιστικό η Δωροθέα είχε γίνει ξανθιά, αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών της με photoshop.
Η απόσταση σκότωσε τον γάμο

Η Δωροθέα Μερκούρη έπειτα από έξι χρόνια γάμου και εννέα χρόνια κοινής ζωής και ο ολλανδικής καταγωγής διάσημος κομμωτής Γουάρντ Σρέγκεχοϊρντ αποφάσισαν το 2009 να γράψουν τίτλους τέλους στο love story τους. Η πανέμορφη Ελληνίδα ηθοποιός έπειτα από λίγους μήνες μετακόμισε στην Ιταλία με τις κόρες τους Γαία και Ηλέκτρα.
Το ζευγάρι είχε χωρίσει λόγω χιλιομετρικής απόστασης, αφού εκείνος έπρεπε να είναι πολύ συχνά μακριά της, αναγκαζόμενος να ταξιδεύει συνέχεια, μια και θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς hair stylists.
Η Δωροθέα Μερκούρη υπήρξε ζευγάρι για περίπου έξι χρόνια με τον Ματέο Παντζόπουλο, τον επιχειρηματία από την Ανδρο, με τον οποίο έχει σχέση η Ελένη Μενεγάκη. Η ηθοποιός και μοντέλο στο παρελθόν είχε μιλήσει για εκείνον λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ημασταν μαζί στην Αμερική για τρία χρόνια. Ηταν ο φίλος μου πριν παντρευτώ τον άνδρα μου. Ομως δεν κράτησε η σχέση μας, γιατί εγώ έμεινα στην Αμερική, ενώ εκείνος γύρισε στην Ελλάδα. Παραμείναμε μαζί άλλα τρία χρόνια, έστω και εξ αποστάσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου