Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σοκ: oι Dolce & Gabbana κατηγορούνται για ρατσισμό



Η εταιρεία Dolce & Gabbana, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγόρευσε σε πολίτες του Χονγκ Κονγκ να τραβάνε φωτογραφίες της μπουτίκ της, ακόμη και από το δρόμο. Παραδόξως, όμως, επιτρέπει σε τουρίστες ή κινέζους από την ενδοχώρα να απαθανατίζουν το κατάστημα. Μια τακτική παράλογη, που πολλοί πιστεύουν ότι πίσω της κρύβονται ρατσιστικά κίνητρα.
Η εφημερίδα Apple Daily του Χονγκ Κονγκ ανέφερε πρώτη τους ισχυρισμούς που οδήγησαν σε διαμαρτυρία μέσω Facebook, ενώ πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα των ιταλών σχεδιαστών. Η Wall Street Journal γράφει:

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μεταξύ αυτών και της Hong Kong Standard, «ένας γνωστός κάτοικος της ενδοχώρας, πιθανώς κυβερνητικό στέλεχος» ψώνιζε στο κατάστημα και έκανε παράπονα για φωτογραφίες που έπαιρνε κόσμος από το δρόμο, φοβούμενος μήπως ανέβουν στο διαδίκτυο και τα ψώνια του συνδεθούν με κατηγορίες διαφθοράς.
Μετά τις συντονισμένες διαμαρτυρίες, τόσο το εμπορικό κέντρο όσο και ο οίκος Dolce & Gabbana, ζήτησαν συγνώμη από όλους τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου