Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Π.Κωστόπουλος: Η απάντησή του για όσα τον κατηγορούν.



Η αποκαλούμενη "ναυαρχίδα" του lifestyle, τα περιοδικά της IMAKO του Πέτρου Κωστόπουλου, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Η κρίση που πλήττει τον Τύπο "χτύπησε" την πόρτα του εκδότη, προκαλώντας απανωτά "εμφράγματα" τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην αγορά περιοδικού τύπου. Τα πρώτα σημάδια φάνηκαν περί τα τέλη του 2008, όταν η διαφημιστική δαπάνη παρουσίασε πτώση του επιπέδου του 30%. Η ΙΜΑΚΟ υπολογίζεται ότι από τότε μέχρι σήμερα έχασε 75% των διαφημιστικών της εσόδων από την κυκλοφορία των περιοδικών, ύψους 75% πράγμα που οφείλεται είτε στο κλείσιμο κάποιων ζημιογόνων περιοδικών είτε στη μείωση της κυκλοφορίας που παρουσίασαν όλα τα περιοδικά της χώρας.....

Από το 2008, η ΙΜΑΚΟ προχώρησε - για να αντιμετωπίσει την κρίση - σε δραματικές μειώσεις κόστους, πρώτη ίσως από τις εκδοτικές εταιρείες, που έφτασαν στο ύψος του 60%. Όμως, η πτώση των εσόδων υπερτερούσε της μείωσης των εξόδων, με αποτέλεσμα το 2010 η εταιρεία να παρουσιάζει ζημίες ύψους 3.600.000 ευρώ, ποσό στο οποίο φαίνεται ότι θα κινηθεί και το 2011. Στους τραπεζικούς κύκλους λέγεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος προσπάθησε να καλύψει τα προβλήματα της εταιρείας με την προσωπική του περιουσία. Το 2008 εξαγόρασε, με υποθήκη των σπιτιών του το 36% του μεριδίου του Βίκτωρα Ρέστη.
Το ποσό αυτό ανήλθε σε 13.000.000 ευρώ. Αναγκαστικά, και καθώς ήταν πλέον ο μοναδικός μέτοχος της ΙΜΑΚΟ, δαπάνησε άλλο ένα ποσό 2.000.000 ευρώ για να βγει η εταιρεία από το χρηματιστήριο. Όταν τα πράγματα μέσα στο 2011 χειροτέρεψαν, ο Πέτρος Κωστόπουλος έβαλε κατά τη διάρκεια της χρονιάς - από προσωπικά του χρήματα - άλλα 4.500.000 ευρώ, ενώ τράπεζες έδωσαν δύο δάνεια ύψους 2.000.000 ευρώ με υποθήκευση των σταθμών Nitro FM kai Derti FM, των οποίων η πραγματική αξία στην αγορά είναι πολύ μεγαλύτερη. Ταυτόχρονα, πούλησε τον ραδιοσταθμό Sfera, ώστε να καλύψει μισθούς και άμεσες υποχρεώσεις.
Η Real life επικοινώνησε με τον Πέτρο Κωστόπουλο για να σχολιάσει τα παραπάνω και, στην ουσία, αρνήθηκε να μιλήσει και μας είπε μόνο: «Αυτή τη στιγμή σιωπώ και απολαμβάνω τον κανιβαλισμό που μου ασκείται από ανθρώπους που είτε δεν γνωρίζουν είτε με αντιπαθούν χωρίς όρια, εδώ και χρόνια. Μάλλον φταίει το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει τη ζωή των άλλων. Εχω κάνει το καθήκον μου στο ακέραιο μέχρι βλακείας, αλλά γι'αυτά θα μιλήσω σύντομα εκτενώς. Προσωπικά, δεν γνωρίζω άλλον στον Τύπο που να έβαλε προσωπικά χρήματα στην εταιρεία του. Αν κάνω λάθος, ζητάω συγγνώμη από αυτόν που αδικώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου