Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Γιώργος Λιάγκας «Με τρελαίνει η χαιρεκακία τυχάρπαστων σελέμπριτι»



Μέσα από το editorial αυτής της εβδομάδας στη Real Life, ο Γιώργος Λιάγκας θίγει το θέμα της κρίσης στην τηλεόραση και τα media, μην κρύβοντας την ενόχλησή του για την «χαιρέκακη», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει, αντίδραση κάποιων στο κόψιμο ή την αναβολή τηλεοπτικών projects....


«Συνήθως, όπου υπάρχει αστρόσκονη, ο κόσμος νομίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα. Αλίμονο. Ο χώρος της τηλεόρασης είναι από αυτούς που επλήγησαν πιο πολύ. Γιατί πίσω από τη λάμψη των ολίγων -και πρώην- χρυσοπληρωμένων, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, παραγωγοί που δεν πληρώνονται ούτε με τον βασικό!» γράφει ο 42χρονος δημοσιογράφος, συνεχίζοντας: «Βλέπω να επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση πως αν δουλεύεις στην τηλεόραση, έχεις και κομπόδεμα. Ή βλέπω να αντιμετωπίζουν το κόψιμο ή την αναβολή μιας εκπομπής ως τηλεοπτικό και μόνο γεγονός - που προσεγγίζουν, μάλιστα, με μια αδικαιολόγητη χαιρεκακία, επειδή δεν χωνεύουν τον τάδε ή τον δείνα παρουσιαστή. Αυτό που χωνεύουν, όμως, στην πραγματικότητα είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ο παρουσιαστής, αλλά οι 40-50 νοματαίοι που ζουν και εργάζονται πίσω από αυτόν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ηθοποιούς».

Τονίζοντας πως «έμπειρα τηλεοπτικά στελέχη λένε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από ποτέ», ο Γιώργος Λιάγκας καταλήγει: «Τρελαίνομαι όταν βλέπω τυχάρπαστα σελέμπριτι να εύχονται να κοπούν διάφορες εκπομπές. Αυτό που θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να μας διδάξει η κρίση είναι η ενότητα. Σε όλους και από όλους τους χώρους. Ακόμη και στους πλέον ανθρωποφάγους, όπως αυτόν της TV».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου