Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Δ. Χονδροκούκης: «Να μη σκύβουν το κεφάλι, να νιώθουν υπερήφανοι που είναι Έλληνες»



Ο Δημήτρης Χονδροκούκης ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο ύψος στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη και μίλησε στο περιοδικό «Εγώ» για τον στόχο που είχε θέσει στο Παγκόσμιο....

«Δεν είχαμε θέσει ως στόχο ούτε μετάλλιο ούτε συγκεκριμένη επίδοση. Είπαμε να προσπαθήσω να βελτιώσω κάποια πράγματα στην τεχνική μου, κάτι που προσπαθώ ακόμα. Το χρυσό δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Αν δείτε τις φετινές επιδόσεις και τα ατομικά ρεκόρ όλων των αθλητών που συμμετείχαν, δεν έβγαινα μέσα στους τρεις πρώτους». Και συνεχίζει λέγοντας ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο νούμερα αλλά και ψυχή: «Όταν βλέπεις την ελληνική σημαία να κυματίζει στο στάδιο και τους Έλληνες που βρέθηκαν εκεί από όλα τα σημεία της χώρας να κρέμονται στα κάγκελα για να σε εμψυχώσουν, αυτό σου δίνει δύναμη και τσαμπουκά να κάνεις το καλύτερο δυνατό».
Ενώ ο χρυσός αθλητής καταλήγει με ένα μήνυμα: « Να μη σκύβουν το κεφάλι, να νιώθουν υπερήφανοι που είναι Έλληνες, όπως ένιωσα κι εγώ την ώρα του αγώνα. Και να ξέρουν ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να σηκωσω την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου