Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ρήγμα στην κυβέρνηση για τα ταξί



Ρήγμα στην κυβέρνηση με αφορμή - για άλλη μια φορά - το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί στην Ελλάδα.

Και αυτό καθώς υπήρξε μια ηχηρή αποστασιοποίηση, αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση -  ως γνωστόν, είχε διατυπώσει τις αρχικές ρυθμίσεις - ο οποίος δεν συμφώνησε με το περιεχόμενο διατάξεων που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.....


Συγκεκριμένα, το ιδιαίτερα αρνητικό για τον κ. Ραγκούση κλίμα εντός του υπουργικού συμβουλίου έγινε αμέσως εμφανές αφού κορυφαίοι υπουργοί έστρεψαν τα βέλη τους εναντίον του.

Την αρχή έκανε ο κ. Μάκης Βορίδης ο οποίος ενημέρωσε τους συναδέλφους του ότι είχε ενημερώσει για το θέμα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτός ήταν σύμφωνος για τις τροποποιήσεις. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να μεταφέρει τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Δημήτρης Ρέππας. Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε το υπουργικό συμβούλιο πως παρά τα όσα υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης, η Τρόικα ποτέ δεν έθεσε θέμα για πλήρη απελευθέρωση των ΤΑΞΙ, αντίθετα μόνο ο κ. Ραγκούσης επέμενε. Ο κ. Ρέππας είπε χαρακτηριστικά πως αυτό είναι μια όψη της κρίσης της χώρας και ότι «ταλαιπωρηθήκαμε χωρίς να υπάρχει θέμα αναπτυξιακών κριτηρίων».

Κατόπιν όλων αυτών ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ούτε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παρά τις αντιδράσεις του κ. Ραγκούση ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε πως το πρόβλημα των ΤΑΞΙ «μας έχει ταλαιπωρήσει χρόνια και δεν μπορούμε να το αφήσουμε να διαιωνίζεται».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου