Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Γνωστός σκηνοθέτης ο οδηγός του αυτοκινήτου, που έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι του Πειραιά!Σήμερα το πρωί έκανε βουτιά θανάτου με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά πασίγνωστος σκηνοθέτης!

Ο λόγος για τον Χρήστο Χαρμπάτση, όπου τόσο η οικογένειά του όσο και ένα ολόκληρο νησί, η Σύρος στην οποία έζησε και εργάστηκε για πολλά χρόνια είναι συγκλονισμένοι!
Επρόκειτο για έναν πολυτάλαντο άνθρωπο που προσέφερε πολλά στο ελληνικό θέατρο. Μέχρι στιγμής ουδείς ξέρει ποιοι είναι οι λόγοι που τον ώθησαν να φύγει από τη ζωή με αυτό τον τρόπο. Αυτόπτες μάρτυρες τον άκουσαν να λέει «Άντε γεια» πριν βάλει τέρμα στη ζωή του!

Ο Χρήστος Χαμπάτσης γεννήθηκε στον Πειραιά, στον Αϊ Γιάννη του Ρέντη. Το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Από το γάμο του απέκτησε τρία παιδιά και τέσσσερα εγγόνια.
Το 1969 ασχολήθηκε με το θέατρο, όταν ερμήνευσε το Μπαλμπόα στο έργο του Κασόνα "Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια". Το 1970, ερμηνεύει το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο έργο του Γιώργου Ρούσου ''Μαντώ Μαυρογένους". Το 1971, ερμηνεύει τον Πλάτωνα, τον αιώνιο φοιτητή, στους "Φοιτητές" του Γρηγόρη Ξενόπουλου.
Λόγοι έξω από τη θέλησή του τον κράτησαν έξω από το θέατρο, τα χρόνια από το 1972 – 1974.
Το 1974, μαζί με δέκα ρομαντικούς στη Σύρο, ζωντανεύουν το όνειρο αναστήλωσης του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων.
Σκάβουν και ξεμπαζώνουν την πλατεία και την σκηνή και αρχίζουν παραστάσεις μέσα στο γιαπί.
Συμμετέχει στην Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου της Ερμούπολης για την αναστήλωση του Θεάτρου( Σήμερα το θέατρο Απόλλων είναι ένα κόσμημα.)
Το 1975, συμμετέχει σαν ιδρυτικό μέλος στη σύσταση του Θεατρικού Ομίλου Σύρου" Ο Απόλλων". Το 1980, σκηνοθετεί το "Τάβλι" του Κεχαίδι και υποδύεται τον Φώντα, τον έναν από τους δύο ήρωες. Μέσα στον ίδιο χρόνο υποδύεται έναν τυφλό γέρο στα " Σκιάχτρα" του Μιχάλη Δήμου. Δεύτερη συμμετοχή στο 6ο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης. Το 1983, γράφει το πρώτο του Θεατρικό έργο με τίτλο " Ο Κομματάρχης", εμπνευσμένο από το διήγημα του Ροΐδη " Το παράπονο του νεκροθάφτη". Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος του Θεατρικό Ομίλου Σύρου " Ο Απόλλων".
Το 1986, σκηνοθετεί τη " Δωδέκατη νύχτα" του Σαίξπηρ και εκλέγεται αντιπρόεδρος στο πολιτιστικό κέντρο του Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος του Νομού Αττικής.
Το 1987, ιδρύει με την Έφη Παπαθεοδώρου, το Σίμωνα Πάτροκλο και τον Μιχάλη Δήμου το " ΘΙΑΣΟ ΤΕΧΝΗΣ". Τον ίδιο χρόνο ερμηνεύει το ρόλο του "Ντίκου" στο ομώνυμο έργο του Μιχάλη Δήμου. Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο ΟΡΒΟ καθώς και στην Κύπρο, στην Καλαμάτα και στο 13ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης. Η Επιτροπή Κοινού τον προτείνει για το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου.
Το 2006 διασκεύασε για θέατρο το παραμύθι του Ευγένειου Τριβιζά "Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου