Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Θρίλερ με το «κούρεμα» των ομολόγων ξένου δικαίου



Σε ένα ακόμα θρίλερ τείνει να μετατραπεί και το δεύτερο … μέρος της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, το περιβόητο PSI+. Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση ως τις 4 Απριλίου αποφάσισε ως προς τη διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο....


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Reuters, ότι η διορία για τους ομολογιούχους αυτών των σειρών ομολόγων, που υπολογίζονται στα 8,7 δισ. ευρώ έληγε το βράδυ της Παρασκευής.

Δεν πρόκειται για το σύνολο των ομολόγων ξένου δικαίου, καθώς αρκετοί ομολογιούχοι απεδέχθησαν ευθύς εξαρχής τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής (PSI) και παράλληλα ψήφισαν υπέρ της ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CACs), άρα πληρώθηκαν και από αυτά!

Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ακόμη και με χρεοστάσιο, αν τελικώς μείνουν εκδόσεις ομολόγων εκτός «κουρέματος», με τον ίδιο τον έως χθες υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει στα διεθνή ΜΜΕ πως : «δεν θα ξαναδιατυπωθεί και δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά από την πλευρά της Ελληνικής Δημοκρατίας».
 

Διαβάστε το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου