Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νέες εκλογές, αν δεν είναι αυτοδύναμη η ΝΔ



«Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου παρότι κάποιοι δεν θέλουν» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη»....


«Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός  και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις».
Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ;. Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, την λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός  του πρώτου κόμματος στην Βουλή».
Απέρριψε όμως τις ενδεχόμενες συνεργασίες και με τα άλλα κεντροδεξιά κόμματα και πρόσθεσε: «όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις και ιδεολογία».



Εξήγησε την πολιτική του τα τελευταία δύο χρόνια λέγοντας ότι έπρεπε να καταψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, το δεύτερο Μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο: «ότι έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Ο κ. Παπανδρέου είχε φέρει την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορούσα εγώ να την σπρώξω να πέσει».

Υποστήριξε ακόμη ότι με το δημοψήφισμα ο η χώρα κινδύνευσε να μείνει εκτός Ευρώπης και υποστήριξε ότι «η παραμονή στην Ευρώπη είναι απαραίτητη σαν ομπρέλα για τα εθνικά μας θέματα και για να μπορέσει η χώρα να ανακηρύξει απρόσκοπτα την ΑΟΖ που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει τον ενεργειακό της πλούτο». Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ορισμένες πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, δυνατότητα είπε που αναγνωρίζει και το ΔΝΤ και θα πάρει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά τη τρόικα. Υποστήριξε ότι στο Ζάππειο ΙΙ είχε προτείνει 18,4 δισ. μέτρα για την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την εξεύρεση πόρων, κάποια από αυτά έχουν υιοθετηθεί από τότε αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο.

 «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά.
Είπε με κατηγορηματικότητα ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης».
Όσο για τις δηλώσει διεθνών αξιωματούχων περί «βαλκανοποίησης» της χώρας ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν εξαρτάται μόνο από τους μισθούς, έχει υψηλό ενεργειακό κόστος όπως επίσης και υψηλή φορολογία» και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες για να δώσει ρευστότητα στην οικονομία ούτε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου