Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Papadopoulos and Sons: Αγγλική ταινία με τον Γ.Χωραφά και θέμα την οικονομική κρίση



Mια ταινία για την ελληνική κρίση γύρισε ο αγγλοκύπριος σκηνοθέτης Μάρκος Μάρκου και το trailer της κυκλοφόρησε πριν από λίγα 24ωρα στο Youtube.
Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας ο Χάρι Παπαδόπουλος (Στίβεν Ντιλέιν). Ένας επιχειρηματίας που γεννήθηκε στην Κύπρο από πολύ φτωχούς γονείς και πήγε στη Βρετανία όταν ήταν ακόμη μωρό.
Κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία προμηθεύοντας στα σούπερ μάρκετ όλου του κόσμου ελληνικές λιχουδιές όπως ταραμοσαλάτα, τζατζίκι, φέτα, κτλ, κτλ....
Η κρίση των βρετανικών τραπεζών τον βρήκε όταν χρωστούσε 300 εκατομμύρια λίρες σε δάνεια και φυσικά τα έχασε όλα. Σπίτι, αυτοκίνητο, στάτους. Η αγγλίδα γυναίκα του είχε από καιρό πεθάνει και ο ίδιος αναγκάζεται ν' αρχίσει από το μηδέν, έχοντας τους τρεις γιους του πότε με το μέρος του και πότε εναντίον του.
Ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται τότε ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Σπύρος, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Χωραφάς. Είχαν να μιλήσουν χρόνια, «όπως τόσο συχνά συμβαίνει για κάποιο λόγο στις ελληνικές οικογένειες» σχολιάζει ο σκηνοθέτης. Και αποκαλύπτεται ότι το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να κατασχέσει η τράπεζα είναι ένα ταπεινό εστιατόριο με fish and chips, που ανήκει 50-50 στα δύο αδέρφια. Τι θα διαλέξει ο χρεωκοπημένος Χάρι όταν του δοθεί η ευκαιρία να ορθοποδήσει; Την αληθινή ευτυχία που κρύβεται σε ένα μαγαζάκι λιγοστών τετραγωνικών, ή την επάνοδο σε έναν ψυχρό κόσμο με τυποποιημένη ταραμοσαλάτα;
«Η ταινία μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας τώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα θα συμβεί με μαθηματική ακρίβεια παντού. Απλώς η Ελλάδα παίρνει όλη τη "δόξα", οι Έλληνες έχουν γίνει τα πειραματόζωα της Ευρώπης. Από μια άποψη, ίσως είναι καλύτερα που η κρίση χτύπησε εσάς πρώτους, γιατί θα είστε και οι πρώτοι που θα βρείτε τη λύση. Δεν ζείτε με αυταπάτες, όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι και δεν πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε γι' αυτό που σας συμβαίνει» λέει για την ταινία ο Μάρκος Μάρκου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς.
Πρωταγωνιστούν οι Stephen Dillane (The Hours, Spy Game), Georgia Groome και ο δικός μας Γιώργος Χωραφάς.

Η σκηνοθεσία της ταινίας «Papadopoulos & Sons» είναι του Μάρκου Μάρκου.
Δείτε το trailer...εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου