Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Κανέλλη: "Είδα μπροστά μου το πολιτικό κτήνος..."



«Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχουμε και κρίση Δημοκρατίας, διότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω». Αυτά τα λόγια ήταν αρκετά για να ξεπεράσει τα όρια του ο υποψήφιος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, και να επιτεθεί με ποτήρι με νερό στην κ. Ρενα Δούρου και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να επιτεθεί γρονθοκοπώντας την βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη προσπαθώντας μάλιστα να τη χτυπήσει αλλεπάλληλες φορές. Η φασιστική επίθεση στις δύο γυναίκες προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη και τον πολιτικό κόσμο.


Για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν από τον υποψήφιο βουλευτή, μίλησαν στο protothema.gr η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, τονίζοντας και οι δύο πως δεν τις εξέπληξε η συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη. «Σας θυμίζω το ρητό homo hominis lupus. Ο Αριστοτέλης μιλούσε για πολιτικό ζώο. Εγώ είδα μπροστά μου το πολιτικό κτήνος. Και δε σκιάχτηκα», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κανέλλη ενώ δηλώνει ότι περίμενε πως κάποια στιγμή θα ξεσπούσαν οι συμπεριφορές αυτές ακόμη και στα τηλεοπτικά πλατό. «Ο λύκος θα σταματήσει μπροστά στις κάμερες? Ξέρω να μυρίζω τους λύκους», λέει η κ. Κανέλλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Δούρου: «θα συνέβαινε αργά ή γρήγορα και είχε ήδη αργήσει να γίνει. Έχουν άλλωστε υπάρξει αντίστοιχες φασαρίες σε διαδικτυακές τηλεοράσεις, που όμως δεν είχαν πάρει έκταση. Δε με εξέπληξε η συμπεριφορά του Κασιδιάρη. Ξέρουμε ήδη ότι είναι επικίνδυνη η παρουσία τους στην ίδια την κοινωνία. Όμως τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν στα μαχαιρώματα απέναντι στους μετανάστες, αλλά γίνεται πολύ μεγάλη φασαρία επειδή δέχθηκα νερό. Θα ευχόμουν να μην είχαμε δικαιωθεί όταν τόσα χρόνια κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου», λέει τονίζοντας ουσιαστικά ότι γίνονται πολλά παρόμοια και σε χειρότερο βαθμό περιστατικά σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, χωρίς όμως να προβάλλονται. «Είναι πολύ αργά για… δάκρυα. Όταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους υποτιμούσαμε, αλλά  και οι δημοσιογράφοι εθελοτυφλούσαν, ορισμένοι εξαιτίας της αμηχανία τους, και άλλοι λόγω σκοπιμοτήτων. Αυτό τους νομιμοποίησε και έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Είναι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου…».

Η κ. Ρένα Δούρου πάντως κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κ. Κασιδιάρη, καθώς η πράξη του συνιστά απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση. Ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης ακόμη καταζητείται.

Τέλος, η κ. Κανέλλη, δεν παρέλειψε να πει στο protothema.gr πως: «Η Δημοκρατία είναι δύσκολο πολίτευμα. Εγώ την αντέχω. Οι Χρυσαυγίτες δεν την αντέχουν»…


Το βιντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου