Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Νέα έρευνα για λογαριασμούς και εταιρείες του Άκη



Την άμεση αποφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη, ζητεί με μια πολυσέλιδη δήλωση μέσα από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Για την υπόθεση -είτε αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, είτε το διαμέρισμα της Δ. Αρεοπαγίτου-, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ…» αναφέρει στην δήλωσή του ο πρώην υπουργός και χαρακτηρίζει την προφυλάκιση της συζύγου του «τιμωρητικού χαρακτήρα».


Είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρεμβαίνει και ζητεί τόσο ξεκάθαρα την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης της συζύγου του αναλαμβάνοντας μάλιστα ο ίδιος την ευθύνη, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί τις οποίες χαρακτηρίζει «κατασκευασμένες».

Ειδικά όμως για την Β. Σταμάτη αναφέρει ότι η προφυλάκισή της είναι «παράνομη και ανήθικη» και ότι εκείνη δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στην υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος.

«Να σταματήσει σήμερα, άμεσα, η ανήθικη, εγκληματική και αδικαιολόγητη περαιτέρω προφυλάκισή της συζύγου μου, που διαρκεί ήδη τρεις μήνες. Η έρευνα της Δικαιοσύνης έδειξε ότι πρόκειται για μια περίπτωση απόλυτα αθώου πολίτη και μητέρας ανήλικου παιδιού, που δεν τη βαρύνει τίποτα. Εις βάρος της δεν υπάρχουν ούτε ενδείξεις, ούτε αποδείξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός.

Ακόμη, ο Α. Τσοχατζόπουλος υπογραμμίζει: «Ζήτω, επομένως, σήμερα εγώ, ως σύζυγος της Βασιλικής Τσοχατζόπουλου, από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο των νέων εξουσιών και παρεμβάσεων  που απέκτησε με το νέο νόμο 4022, να τολμήσει να αναγνωρίσει ότι, εφόσον για την υπόθεση -είτε αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, είτε το διαμέρισμα της Δ. Αρεοπαγίτου-, αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, ο πρώην ΥΕΘΑ  και βρίσκομαι από το Πάσχα επίσης προφυλακισμένος και στη διάθεση της Δικαιοσύνης, κανένας απολύτως λόγος δεν υπάρχει σήμερα, τρεις μήνες μετά, να συνεχίζεται η άδικη και ανήθικη προφυλάκισή της συζύγου μου, ενώ θα μπορούσε εύκολα αυτή να αντικατασταθεί από περιοριστικούς όρους».

Ο πρώην υπουργός αφήνει αιχμές για τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση ενώ κάνει αναφορά στο νέο νόμο 4022 που επιτάσσει ταχεία εκκαθάριση στην εκδίκαση υποθέσεων διαφθοράς πρώην αξιωματούχων.

Με αφορμή, μάλιστα την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας υπογραμμίζει ότι θα επιμείνει να προσέλθει αυτή τη φορά ο ίδιος ενώπιον του ανακριτή. Ο ίδιος ζητά «να εξασφαλιστεί από τη Δικαιοσύνη η κλήση, η εξέταση και η κρίση όλων όσοι έχουν ανάμειξη ή σχέση με τις υποθέσεις είτε των υποβρυχίων, είτε του διαμερίσματος της Δ. Αρεοπαγίτου, είτε των εγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της δήλωσης Τσοχατζόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου