Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Παπαθανασίου στη Guardian



O Βαγγέλης Παπαθανασίου ξεσπά στην Guardian! Με αφορμή την επαναπροβολή της ταινίας του «Δρόμοι της Φωτιάς» στις βρετανικές αίθουσες, μιλά για την τέχνη του, αλλά και για την κατάσταση στην Ελλάδα.


 «Βλέπω την κρίση σαν μια θεατρική παράσταση που αφορά τον κόσμο. Όχι μόνο την Ελλάδα που είναι πολύ καλή για πειράματα. Το ένιωσα πριν πολλά χρόνια ότι θα γινόταν ό,τι έγινε. Δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Υπάρχει πολύ κακή διαχείριση της κατάστασης εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων. αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολο για καμία χώρα σήμερα να αποφασίσει για το μέλλον της. Οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ σε θέση να εκμεταλλευτούν τους ατέλειωτους φυσικούς πόρους τους, από τους οποίους θα μπορούσε να επωφεληθεί κάθε Έλληνας πολίτης. Η διαφθορά είναι ένας άλλος τρόπος να επωφεληθείς» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα υποστήριξε: «Είναι απλώς ένα βήμα για να αγοραστεί χρόνος. Είναι ένα παιχνίδι. Ό,τι διαβάζεις, δεν είναι ό,τι συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ίδιο για όλο τον πλανήτη. Σε γενικές γραμμές φταίει η απληστία και το κεφάλαιο. Με άλλα λόγια οι τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου