Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

M. Aσλάνης: Δείτε τα σπίτια του που πουλάει! (Φωτογραφίες)



Ένας εκ των κορυφαίων σχεδιαστών μόδας στη χώρα μας, ο ιδιαίτερα συμπαθής Μιχάλης Ασλάνης, πουλάει - σύμφωνα με τη Real life - το ρετιρέ του στο Κολωνάκι, αλλά και τη βίλα που διαθέτει στο νησί των ανέμων...
Όταν πριν από 3 χρόνια  Μιχάλης Ασλάνης έβαζε λουκέτο στο ατελιέ του στο Κολωνάκι για να μετακομίσει στην περιοχή του Ψυρρή, έχει αρχίσει να φαίνεται καθαρά ότι η οικονομική κρίση θα γίνει της... μόδας. Σήμερα, ο σχεδιαστής, έπειτα από μια λαμπρή καριέρα τριών δεκαετιών με αμέτρητα ντεφιλέ και δημιουργίες που τον ανέδειξαν σε κορυφαίο Έλληνα σχεδιαστή, πουλάει την ακίνητη περιουσία του και παλεύει να ρυθμίσει τα χρέη του.

Στην προσπάθειά του να σώσει την επιχείρησή του, τον Οκτώβριο του 2010 μετακόμισε στην πόλη Σαλβαντόρ ντε Μπαχία, στα βορειοανατολικά της Βραζιλίες, όπου, ζώντας κοντά σε ελληνικές καταγωγής φίλους του, βρήκε την ευκαιρία να κάνει έναν απολογισμό και να προχωρήσει σε νέα σχέδια. Όμως, αν και έχουν περάσει οι εποχές που οι εγχώριες πασαρέλες ήταν στρωμένες με ροδοπέταλα, η καρδιά του Μιχάλη Ασλάνη ήταν πάντα στην Ελλάδα. Από το στρατηγείο του, που μεταφέρθηκε από την οδό Αναγνωστοπούλου στην οδό Μίκωνος στου Ψυρρή, δίνει πλέον έναν νέο αγώνα συνεχίζοντας να σχεδιάζει νυφικά, παιδικά ρούχα και είδη σπιτιού.
Εκτός απο το ατελιέ στην Αναγνωστοπούλου, παρελθόν αποτελεί για τον γνωστό μόδιστρο και τα πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι, στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, στο οποίο έχει μπει πωλητήριο εδώ και μήνες. Διακοσμημένο με το προσωπικό του γούστο σε μίνιμαλ γραμμές και με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί το ρετιρέ με την μπανιέρα στην κρεβατοκάμαρα και την εξωτερική πισίνα του έχει θέα ολόκληρη την Αθήνα έχει κεντρίσει πολλές φορές το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει μεταβιβαστεί. Αιτία δεν είναι το τίμημα το οποίο έχει οριστεί στις 650.000 ευρώ, αλλά το γεγονός ότι, λόγω χρεών, η ακίνητη του σχεδιαστή είναι μπλοκαρισμένη. Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί Γάλλοι που προσπαθούν να ξεμπλέξουν το κουβάρι και να αγοράσουν το ακίνητο του Κολωνακίου, το οποίο τους ενθουσίασε από τν πρώτη στιγμή που το είδαν. Όμως παρά την επίμονη προσπάθεια των δύο πλευρών, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στην υπογραφή των συμβολαίων.
Στο σφυρί βγαίνει και η μικρή αλλά καλόγουστη βίλα του σχεδιαστή στη Μύκονο, που βρίσκεται στην περιοχή Κανάλια και έχει απεριόριστη θέα από τη Δήλο έως τη Τήνο. Το παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής εξοχικό στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει αξέχαστα πάρτι και prive επιδείξεις μόδας γύρω από την πισίνα, με καλεσμένους πολλούς εκπροσώπους της αθηναϊκής high society. Ταυτόχρονα, μοναδικές στιγμές χαλάρωσης με φόντο το απέραντο γαλάζιο έχουν να θυμούνται πολλοί επώνυμοι φίλου του σχεδιαστή που πέρασαν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μέχρι να βρεθούν αγοραστές, το ακίνητο διατίθεται προς ενοικίαση σε ιστοσελίδα του διαδικτύου που έχει δημιουργηθεί στην αγγλική γλώσσα, στοχεύοντας σε ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου