Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Γιώργος Λιάγκας Υπερασπίζεται τη Νάντια Μπουλέ



Αν και στο παρελθόν έχει μιλήσει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο για τη Νάντια Μπουλέ, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εκπομπή του στον Real.fm, ο Γιώργος Λιάγκας υπερασπίστηκε τη νεαρή παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 απέναντι στην Ελεάννα Τρυφίδου.


Η «διαμάχη» με τη ραδιοφωνική συμπαρουσιάστριά του είχε να κάνει με το εάν η Νάντια Μπουλέ ευθύνεται για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του «Elatte», ή αν απλώς το καλοκαίρι ο κόσμος δεν βλέπει τηλεόραση. «Το έγραψα και στο editorial μου στη Real Life» είπε ο Γιώργος Λιάγκας, εξηγώντας ότι δεν είναι δίκαιο να συγκρίνονται τα νούμερα της Νάντιας Μπουλέ και του Θανάση Πάτρα με αυτά της πρωινής ζώνης της υπόλοιπης σεζόν. «Ναι, αλλά μπορείς να τα συγκρίνεις με το περσινό καλοκαίρι (δηλαδή με τα νούμερα του Elatte της Ράνιας Θρασκιά)» απάντησε η Ελεάννα Τρυφίδου, προσθέτοντας πως την Παρασκευή, το φετινό δίδυμο του καλοκαιριού του ΑΝΤ1 «έκανε μονοψήφιο» στα νούμερα τηλεθέασης.

Δες τι έγραψε στο editorial του στη Real Life o Γιώργος Λιάγκας αυτή την Κυριακή:

Οι καλοί ιστιοπλόοι λένε ότι όταν φυσάει, ακόμα και σ’ ένα... περίττωμα να βάλεις ένα καλαμάκι κι ένα κομμάτι χαρτί, αυτό θα κινηθεί. Άρα, ο καλός ιστιοπλόος φαίνεται όταν δεν φυσάει, από τους τρόπους που θα επινοήσει προκειμένου να κινηθεί το σκάφος. Μπορεί η τηλεόραση να μην είναι ιστιοπλοΐα, σίγουρα, όμως, έχει να κάνει με μπουνάτσες, συχνότερα με φουρτούνες και πολύ πιο τακτικά με ναυάγια...

Ας το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Με εξαίρεση τα δελτία ειδήσεων -λόγω της συγκυρίας που βρίσκεται η χώρα- δεν υπάρχουν θέματα, κυρίως για τις ψυχαγωγικές εκπομπές. Εκτός από τα κλασικά ρεπορτάζ της παραλίας ή «του κώλου», όπως έχει επικρατήσει να λέγονται λόγω του εμμονικού ζουμ στο συγκεκριμένο σημείο της γυναικείας ανατομίας, άντε να σου βάλω εγώ και κάνα κυνήγι χολιγουντιανού σελέμπριτι που κάνει καλοκαιρινό τουρ στα ελληνικά νησιά.

Οι Έλληνες απ’ την άλλη, είμαστε παραδοσιακά δικομανείς. Άρα, επιρρεπείς στα πάσης φύσεως δικαστήρια - ακόμα και τα τηλεοπτικά. Έτσι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχει στηθεί και πάλι το δικαστήριο για το αν οι καλοκαιρινές εκπομπές κάνουν ή όχι νούμερα τηλεθέασης...

Πράγμα μάλλον άδικο, δεδομένου ότι η τηλεθέαση συνολικά συρρικνώνεται το καλοκαίρι, τα κοινά αλλοιώνονται και οι λεγόμενες δυναμικές ηλικίες μάλλον το ’χουν ρίξει στο... δυναμικό ύπτιο, σε καμιά παραλία ή σε καμιά πισινούλα. Άρα, τα όποια συμπεράσματα δεν γίνεται να είναι ασφαλή. Μια τάση καταγράφεται, δεν αντιλέγω.

Αλλά το να βγαίνει να κράζει ο ένας παρουσιαστής τον άλλον ή η μία δημοσιογραφική ομάδα την άλλη για το πόσο «βούλιαξαν τα νούμερα» ή «το κοινό γύρισε την πλάτη», είναι σκληρό πόκερ και, μάλιστα, με σημαδεμένη τράπουλα.

Μ’ άλλα λόγια, μη βαράτε τον πιανίστα-παρουσιαστή της καλοκαιρινής σεζόν! Αν καταλάβετε έστω και λίγο την αγωνία του να γεμίσει με αέρα τόσες τηλεοπτικές ώρες, που μοιάζουν τρύπιες λόγω της ένδειας από θέματα, θα γίνετε αυτόματα πιο επιεικείς. Και θα αποφύγετε να κάνετε την «κατακραυγή» του δικό σας θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου