Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου στο υπουργικό «Στόχος μια οριστική λύση»



Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου, λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και μια μέρα πριν την συνάντησή του με τον πρόεδρος την αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, απευθυνόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης σημείωσε τα παρακάτω:


«Τόσους μήνες δίνουμε μια κρίσιμη εθνική μάχη να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για μια διαφορετική Ελλάδα να βάλουμε τέλος στα ελλείμματα και να περάσουμε σε πλεονάσματα. Αναλάβαμε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μας αναλογεί. Αρωγός μας η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, οι προσπάθειες της οποίας είναι ένας άθλος. Πολλοί επιχείρησαν να γίνουμε ο αποδιοπομπαίος τράγος παρά τα συστημικά προβλήματα και πέρα της Ελλάδας. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής μετά τις αποφάσεις του Ιουλίου που διαπραγματευτήκαμε και πετύχαμε. Στόχος είναι να καταλήξουμε σε μια οριστική λύση και να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας. Ατού μας η συνεχής και σκληρή διαπραγμάτευση και οι θυσίες του λαού λόγω κρισιμότητας της εθνικών στιγμών πρέπει το εσωτερικό μέτωπο να είναι αρραγές. Δεν περισσεύει κανείς».

Απαντώντας στην σεναριολογία περί συγκυβέρνησης, κυβερνητικοί κύκλοι απαντούσαν πως η συνάντηση γίνεται μόνο για να ενημερωθεί ο κ. Σαμαρά από τον πρωθυπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου