Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί έδιωξαν τον Ηλία Ψινάκη; Όλο το παρασκήνιο...



Το ’πε και… το ’καναν. Μπορεί ο Ηλίας Ψινάκης να απειλούσε με αποχώρηση από το "Fab 5", φαίνεται όμως ότι τον πρόλαβαν από την παραγωγή του ΑΝΤ1 και χθες το πρωί τού ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία τους. Το "Fab 5" μετονομάζεται σε "Fab 4" και πλέον εκκρεμεί η απόφαση του Γιώργου Μέρλου, αφού, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο εκκεντρικός μάνατζερ Ηλίας Ψινάκης, είναι δικός του άνθρωπος και θα ακολουθήσει κάθε του επιλογή. Οι σχέσεις του Ηλία Ψινάκη με την παραγωγή του ριάλιτι και κατ’ επέκτασιν και με το κανάλι έχουν διαταραχθεί, σύμφωνα με την Espresso, εδώ και καιρό. Τα τύμπανα πολέμου όμως ήχησαν μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ηλία σε κυριακάτικη εφημερίδα αλλά και στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη «Ολα 12»....

«Είμαι τραγικά δυστυχισμένος, γιατί κάνω μια αηδία. Μπήκα σε αυτήν την περιπέτεια γιατί είναι ένα καινούργιο concept και είχα ενθουσιαστεί από το αντίστοιχο αμερικανικό. Οι Αμερικανοί ξεκινούν την προετοιμασία κάθε επεισοδίου έξι μήνες πριν και ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Εμείς, λόγω κρίσης, τα κάναμε με μύξες και με σάλια» είχε δηλώσει ο Ηλίας Ψινάκης. «Η παραγωγή θέλει να κάνει αντιγραφή με μηδέν λεφτά, κάτι που καταλαβαίνω, γιατί κανένας δεν έχει χρήματα αυτή την περίοδο. Χρειάζεται όμως έμπνευση. Δεν πρέπει να είμαστε αγκιστρωμένοι στο αμερικανικό». Κι εκεί αρχίζει ο εμφύλιος… Σύμφωνα με τον Ηλία Ψινάκη, και ο Γιώργος Μέρλος δεν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση. Οπως δηλώνει μάλιστα, θα τον πάρει μαζί του. «Είμαι στο παρατσάκ να εγκαταλείψω το show και θα πάρω μαζί μου και τον Μέρλο. Ντρέπομαι που συμμετέχω. Από την άλλη, υπάρχουν πενήντα οικογένειες που ζουν από αυτό και δεν μπορώ να τους παρατήσω και να φύγω» έλεγε πριν τον «κόψουν» από την παραγωγή.
Τελευταία υποχώρηση του ΑΝΤ1 στις απαιτήσεις του μάνατζερ ήταν η μετααμόρφωση του Γιάννη Φλωρινιώτη. Μια πρόταση του Ηλία, που αρχικά βρήκε την αντίδραση του καναλιού. Προκειμένου τότε να αποφευχθούν τα χειρότερα έδωσαν το ΟΚ, αλλά φαίνεται ότι οι απαιτήσεις του δεν είχαν τελειωμό. Σύμφωνα με στελέχη του καναλιού, ο Ηλίας Ψινάκης τούς προέτρεπε να αλλάξουν κατά πολύ το concept της σειράς, κάτι που δεν ήταν δυνατόν, αφού δεσμεύονται με συμβόλαια. Ωστόσο δεν σκοπεύουν να τον αντικαταστήσουν με άλλο πρόσωπο. Πληροφορίες από τον ΑΝΤ1 θέλουν απλώς να αλλάζει ο τίτλος σε «Fab 4». Οσον αφορά φήμες που ήθελαν τον Βασίλειο Κωστέτσο να μπαίνει στην παρέα του «Fab», από τον ΑΝΤ1 είναι κατηγορηματικοί ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.
Ειρωνεία της τύχης, την ώρα που στελέχη του ΑΝΤ1 ενημέρωναν τον Ηλία Ψινάκη για διακοπή της συνεργασίας τους, ο συμπαρουσιαστής και φίλος του Γιώργος Μέρλος δήλωνε στην κάμερα της «Πρωινής Μελέτης» ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει κανείς. «Εχουμε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, είμαστε εκεί για κάποια επεισόδια και θα τα κάνουμε» δήλωσε ο γνωστός αρχιτέκτονας. Δεν απέφυγε όμως και τις σπόντες: «Αυτό που έχω όμως να πω είναι ότι όντως αυτή η εκπομπή θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη. Να είχε γίνει ακριβότερη ή με άλλα άτομα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ψινάκη ενημέρωσε τηλεφωνικά για τη διακοπή της συνεργασίας του με την παραγωγή ο γενικός διευθυντής της τηλεόρασης του ΑΝΤ 1 Αλεξάντερ Χόλαντ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Ηλίας Ψινάκης απέφευγε να κάνει την παραμικρή δήλωση. Αργά χθες το βράδυ ο εκκεντρικός μάνατζερ μίλησε στην πολύ καλή του φίλη Αννίτα Πάνια, στο νέο διαδικτυακό της σάιτ ofono.gr. «Οπως εγώ έχω το δικαίωμα να λέω την άποψή μου όταν με ρωτάνε, έτσι και το κανάλι έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει η άποψή μου και να με σουτάρει» αρκέστηκε να δηλώσει ο Ηλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου