Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ξέσπασμα Παπούλια μετά την παρέλαση “Δεν μας αξίζει αυτή η ευρωπαϊκή συμπεριφορά!”



“Δεν μας αξίζει αυτή η ευρωπαϊκή συμπεριφορά” ξέσπασε με νόημα στις δηλώσεις του, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ο Πρόεδρος τόνισε ότι και το 1821 οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν πίστευαν ότι οι “ξυπόλητοι Έλληνες” θα καταφέρουν το θαύμα. Έκανε ειδική αναφορά με νόημα στους φιλέλληνες που, εμπνευσμένοι από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης, αγωνίστηκαν στο πλευρό μας. Έφερε δε ως παράδειγμα την κραυγή “Είμαστε όλοι Έλληνες” που αντηχεί στις συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και που σημαίνει παραδοχή των λαών ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός.
Τόνισε, δε, χαρακτηριστικά: “Δεν θα λυγίσουμε! Με ομόνοια και σύμπνοια θα κερδίσουμε για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού”, κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας...



Μήνυμα Παπαδήμου – Αβραμόπουλου 

Την αισιοδοξία του ότι «με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

«Ηταν μία θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας. 

Οι αξίες, τα ιδανικά και οι πράξεις τους δίνουν το παράδειγμα, δείχνουν το δρόμο με τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας. Πιστεύω ότι με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα το κατορθώσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου δήλωσε ότι : «Οι εθνικές επέτειοι επικαιροποιούν διαχρονικά υψηλά νοήματα και φέρνουν τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών. Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ. 

Πέρασαν μπροστά μας τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα νέα Ελληνόπουλα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η εγγύηση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ακεραιότητας της χώρας μας και της ανεξαρτησίας μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι ετούτη τη ώρα, που η πολιτική τάξη της χώρας στέλνει τα δικά της μηνύματα από την Ιστορία. Μας θέλει όλους ενωμένους, μπροστά στην κρίσιμη αυτή στιγμή. Να ξεπεράσουμε την κρίση, να την αφήσουμε πίσω και να κοιτάξουμε πάλι με αισιοδοξία το μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει η Ιστορία μας, αυτό πρέπει να μεταφράσουμε και εμείς σε πράξεις. 

Είναι κρίμα που αυτή την μεγαλειώδη παρέλαση, δεν την παρακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν και να κοιτάξουμε μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας το μέλλον. Να ενώσουμε δυνάμεις, να αντιμετωπίσουμε την κρίση, να αφήσουμε πίσω οτιδήποτε μας έχει πληγώσει και να φτιάξουμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα, μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου