Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Χρυσός γάμος στο Λονδίνο



Την ώρα που στην Ελλάδα ο τόπος θα βράζει από τον προεκλογικό πυρετό και όλοι θα αγωνιούν για το αν η κάλπη θα βγάλει κόμμα που θα μας κρατήσει ή θα μας βγάλει από το ευρώ, στο Λονδίνο θα πραγματοποιείται ο γάμος της χρονιάς ανάμεσα σε δύο πανίσχυρα εφοπλιστικά τζάκια. To old money -μία μόλις ημέρα πριν από τις ελληνικές εκλογές- συγκεντρώνει όλο το ελληνικό jet set σε έναν γάμο πασπαλισμένο με υψηλή ραπτική, μπομπονιέρες Tiffany’s και λίστα δώρων από τα γνωστά καταστήματα «Harrods».


Δεν θα είναι απλώς ένας ακόμη γάμος, αλλά ο γάμος της χρονιάς! To μαρτυρά άλλωστε και η αναστάτωση που επικρατεί εδώ και αρκετούς μήνες στα σαλόνια των εγχώριων rich and famous. Μεγάλοι οίκοι μόδας όπως οι Oscar de la Renta, Εlie Saab, Carolina Herrera και Dior ράβουν πυρετωδώς τα φορέματα υψηλής ραπτικής που θα φορεθούν στις 16 Ιουνίου. Σ’ αυτά τα γκλάμορους ατελιέ μόδας, λοιπόν, παρά την οικονομική κρίση, ένας γάμος -και δη ελληνικός- κατάφερε να φέρει δουλειά στις «χρυσές» βελόνες Ευρώπης και Αμερικής. Οι περισσότεροι πάντως από αυτούς που έλαβαν πριν από λίγες μέρες την πρόσκληση -αν και ανήσυχοι για την εκλογική τύχη της χώρας μας- έσπευσαν να ανταποκριθούν σχεδόν αμέσως, μια και ένας γάμος που φέρνει τον αριστοκρατικό αέρα του επονομαζόμενου old money δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα στην εποχή μας.

Παραμονή των επαναληπτικών ελληνικών εκλογών, η Μαριέλα Τσαβλίρη, της ομώνυμης εφοπλιστικής οικογένειας και ο Σταύρος Λιβανός, της πιο ισχυρής ίσως εναπομείνασας εφοπλιστικής δυναστείας, παντρεύονται στο Λονδίνο. Ο γάμος είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας (16 Ιουνίου) στις 12 το μεσημέρι, ώρα που πάντα προτιμούν οι original αριστοκράτες. Παρόλο που και οι δύο οικογένειες τηρούν σιγήν ιχθύος γύρω από την τελετή, καθώς οι Λιβανοί αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε μορφή δημοσιότητας, το μυστήριο που πρόκειται να μετατραπεί σε ζηλευτό κοσμικό event έχει γίνει talk of the town σε Ελλάδα και Λονδίνο.

Για αρκετούς μήνες οι μετρ μόδας έδιναν πραγματική μάχη διεκδικώντας την κατασκευή του νυφικού, το οποίο θα φέρει τελικά την υπογραφή του ιταλικού οίκου Valentino. Και αυτή δεν θα είναι, φυσικά, η μοναδική γκλάμορους πινελιά του γάμου. Οι μπομπονιέρες λέγεται ότι έχουν επιλεγεί από τον οίκο Tiffany’s, ενώ το χέρι της νύφης ότι θα κοσμεί ένα εντυπωσιακό μονόπετρο (oι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για κομμάτι του οίκου De Beers) με το οποίο της έγινε η πρόταση από τον Σταύρο Λιβανό. Η εκκλησία θα διαθέτει στολισμό από διακριτικά άσπρα λουλούδια και σεκιούριτι για τη διευκόλυνση και προστασία των καλεσμένων. Kουμπάροι θα είναι ο αδελφός της νύφης, Αλέξανδρος, και ένας ξάδελφος του γαμπρού. Ελληνες συγγενείς και των δύο οικογενειών θα εμπιστευτούν την εμφάνισή τους στη Σήλια Κριθαριώτη, η οποία στην τελευταία της επίδειξη στο Λονδίνο έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.



Οι υψηλοί καλεσμένοι και η λίστα γάμου


Η λίστα των καλεσμένων κάνει κατανοητό γιατί η συγκεκριμένη τελετή χαρακτηρίζεται «γάμος της χρονιάς», αφού όλη η αφρόκρεμα της ναυτιλίας θα είναι εκεί. Το «παρών» αναμένεται να δώσουν η Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και ο Γιώργος Γουλανδρής, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και η Αριέττα Λιβανού, η Νινέττα και ο Νίκος Βαφειάς, ο δυσεύρετος στα καλέσματα Big John, ο Κίκος Μαρτίνος και η Μαρίνα Λιβανού, η Μαριάννα και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Χαράλαμπος Φαφαλιός, ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, η Ντόντα Βορίδη, ο Γιώργος Τσαβλίρης και η Ζωή Τσιτσάνη. Last but not least, o τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία, αλλά και η οικογένεια Νιάρχου που λόγω συγγένειας με τον γαμπρό θα παραστεί σύσσωμη με τους Φίλιππο, Μαρία και Σπύρο να παρακολουθούν το μυστήριο, έχοντας φυσικά μαζί τους και την πάντα σικάτη και εκκεντρική Ευγενία. Αγνωστο παραμένει αν μία ακόμη ξαδέλφη, η Αθηνά Ωνάση, θα εγκαταλείψει για λίγο τους αγώνες και τα άλογα προκειμένου να ευχηθεί μαζί με τον αγαπημένο της Ντόντα στους νεονύμφους. Σίγουρη συμμετοχή θα έχει το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου, αλλά και η γνωστή σχεδιάστρια Carolina Herrera, φίλης της κομψότατης Λίτας Λιβανού, μητέρας του γαμπρού, που πιθανολογείται ότι στην ευτυχέστερη στιγμή του γιου της θα επιλέξει δημιουργία της.

Ο γάμος είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι, η δεξίωση όμως θα δοθεί στις 7 το απόγευμα. Στην αίθουσα «The Great Room» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Grosvenor House», στην περιοχή Park Lane, σεφ εμπνέονται ραφινάτες γεύσεις για τους απαιτητικούς καλεσμένους.

Η πρόσκληση αναφέρει ότι το ντύσιμο απαιτεί black tie και ότι το γαμήλιο πρωτόκολλο επιφυλάσσει και χορό. Η λίστα γάμου έχει ανοιχτεί στα γνωστά καταστήματα «Harrods», πείθοντας τους πάντες ότι παρόλο που η Μαριέλα Τσαβλίρη και ο Σταύρος Λιβανός λατρεύουν την Ελλάδα, σχεδιάζουν να ζήσουν τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου τους σε μία από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές της Γηραιάς Αλβιώνας, σε αντίθεση με το honey moon που θα διαθέτει μπόλικο χρώμα από Ελλάδα, καθώς προγραμματίζεται στο ιδιωτικό νησί των Λιβανών, τη γνωστή Κορωνίδα, δίπλα στις Σπέτσες.

Και έσονται οι δύο οικογένειες σε μία

Ο Σταύρος, αν και μόνο 32 ετών, ως μοναχογιός του Γιώργου Λιβανού, είναι ο συνεχιστής του ονόματος αλλά και της αυτοκρατορίας των Λιβανών. Εδώ και περίπου δύο χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του ναυτιλιακού κολοσσού S. Livanos Hellas, μιας εταιρείας που βοήθησε να ανδρωθούν ιστορικά ονόματα εφοπλιστών όπως αυτά των Ωνάση και Νιάρχου, που παντρεύτηκαν τις αδελφές του πατέρα του, Τίνα και Ευγενία αντίστοιχα. Ο Σταύρος δεν φέρει μόνο το όνομα του παππού του αλλά και την ιδιοσυγκρασία του. Μεγαλωμένος στο Λονδίνο, είναι ένας καθαρόαιμος κοσμοπολίτης που κινείται με άνεση σε Μονακό, Νέα Υόρκη και Αθήνα, κυκλοφορεί με μπλέιζερ και απολαμβάνει μοδάτα στέκια όπως το «Annabel’s» και τα φημισμένα εστιατόρια «Zuma» και «Cipriani». Φίλοι του είναι όλη η αφρόκρεμα της παγκόσμιας next generation, που άλλωστε υπήρξαν συμφοιτητές του στα Πανεπιστήμια του Λονδίνου αλλά και της Νέας Υόρκης όπου φοίτησε.

Από την άλλη, η Μαριέλα είναι η πρωτότοκη κόρη της Μιλένας και του εφοπλιστή Ανδρέα Τσαβλίρη, ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας ρυμουλκών A.G. Tsavliris & Sons. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο και όσοι τη γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι έχει κληρονομήσει τη γοητεία, τις αρχές και το class της μητέρας της, καθώς και τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα του πατέρα της. Εργάζεται στην οικογενειακή τους επιχείρηση και όπως όλα τα κορίτσια του κύκλου της, ασχολείται με την τέχνη και τη φιλανθρωπία αφού είναι ενεργό μέλος του Greek Orthodox Charity Organisation.

Ο Σταύρος και η Μαριέλα γνωρίστηκαν χάρη στην ενασχόλησή τους με τα πολλά τονάζ, ενώ η πρώτη κοινή τους εμφάνιση πριν από τρία χρόνια στον γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα στις Σπέτσες έπεισε ότι ο γάμος δεν θα αργήσει να έρθει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου