Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σκάνδαλο Στρος-Καν: Στα όρια της κατάθλιψης η καμαριέρα Οφήλια


 «Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ κακό. Μου επιτέθηκαν». Με αυτά τα λόγια και εν μέσω αναφιλητών άρχισε να εξιστορεί την περιπέτεια που φέρεται να έζησε στα χέρια του Ντομινίκ Στρος Καν η καμαριέρα του ξενοδοχείου «Sofitel», Οφηλία, στον μεγαλύτερο αδερφό της. Εκείνος ήταν ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, περίπου μία ώρα μετά το συμβάν, για να του εξιστορήσει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα της είχαν συμβεί.....


Κλαίγοντας ανεξέλεγκτα, του είπε ότι παγιδεύτηκε μέσα στο δωμάτιό του, ενώ εκείνος προσπάθησε δύο φορές να τη βιάσει. Ο αδερφός της, με τη σειρά του, τη συμβούλευσε να μη μιλήσει σε κανέναν και να επικοινωνήσει αμέσως με έναν δικηγόρο. «Είναι μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που έχει πέσει θύμα. Είναι μια υπέροχη μετανάστρια από τη δυτική Αφρική, που το μόνο που θέλει είναι να δουλεύει σκληρά. Την αγαπώ, είναι η μικρή μου αδερφή. Τώρα είναι πολύ καλύτερα, γιατί είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον δικηγόρο της. Είναι σε πολύ, πολύ ασφαλές μέρος και θα παραμείνει εκεί» δήλωσε ο 43χρονος αδερφός της καμαριέρας. «Εμπιστεύομαι την αμερικανική Δικαιοσύνη. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη» τόνισε κατά τη συνομιλία του με βρετανική εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή, γείτονας της Οφηλίας αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά ντροπαλή και εσωστρεφή νέα γυναίκα, η ζωή της οποίας περιστρέφεται γύρω από την έφηβη κόρη της. Ο 47χρονος Μαρκ Γκανγκαντίν είναι ένας από τους λιγοστούς ανθρώπους που έχουν μιλήσει με την καμαριέρα στο διάστημα των τεσσάρων μηνών που ζει σε αυτή την πολυκατοικία.

«Γνωρίζοντας τη συμπεριφορά της, την πιστεύω. Δεν είναι από τους ανθρώπους που θα επινοούσαν κάτι τέτοιο. Δεν είναι στον χαρακτήρα της να λέει ψέματα» δήλωσε ο Γκανγκαντίν, προσθέτοντας ότι η 32χρονη γυναίκα είναι μια «υπέροχη μητέρα», αλλά και ένα άτομο που «δεν χαμογελούσε ποτέ». «Ηταν εξαιρετικά ήσυχη και εσωστρεφής. Φοβόταν τους ανθρώπους, φοβόταν την επαφή με άλλους» τόνισε.
«Αισθάνεται εντελώς μόνη στον κόσμο», επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις του ο πολιτικός κατήγορος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η πελάτης του αδυνατεί να επιστρέψει στον χώρο εργασίας της καθώς «καιροφυλαχτούν» οι εγχώριοι και ξένοι δημοσιογράφοι και εξηγεί ότι δε γνώριζε κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα του δράστη.

« Δεν είχε ιδέα για το ποιος ήταν ούτε και είχε οποιεσδήποτε προγενέστερες συναλλαγές μαζί του. Ένας φίλος της μάλιστα την είχε ρωτήσει μετά το περιστατικό, κατά τη  διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας μαζί της αν γνώριζε ποιος ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε να τη βιάσει. Η πρώτη φορά που ενημερώθηκε για την ταυτότητα του ήταν την επόμενη ημέρα στο αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε.

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου