Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τριστάν Μπανόν: «Με αηδιάζει να βλέπω τον Στρος Καν ελεύθερο»


 «Με αηδιάζει να βλέπω τον Στρος Καν ελεύθερο» δήλωσε η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, η οποία αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας μήνυση σε βάρος του Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού το 2002.


Η Μπανόν είχε διατυπώσει για πρώτη φορά δημόσια τις κατηγορίες σε τηλεοπτική συνέντευξη το 2007. Τότε όμως το όνομα του DSK, είχε καλυφθεί ηχητικά.


Υποστήριξε πως ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, προσπάθησε να της σκίσει τα ρούχα κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης για ένα βιβλίο που της είχε δώσει σε διαμέρισμα του Παρισιού.

Όταν ο Ντομινίκ Στρος Καν συνελήφθη στην Νέα Υόρκη, εκείνη παρότι σκεφτόταν να προσφύγει στα δικαστήρια δεν το έκανε γιατί όπως είπε δεν ήθελε να γίνει υποχείριο των Αμερικανών εισαγγελέων.

Όπως η ίδια εξήγησε, άλλαξε άποψη επειδή δεν μπορούσε να τον βλέπει να μην είναι πλέον σε κατ οίκον περιορισμό, αλλά να δειπνεί με φίλους σε ακριβό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Εντωμεταξύ, οι δικηγόροι του Στρος Καν, είπαν πως ο πελάτης του σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά της Γαλλίδας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τέλος, οι Αμερικανοί εισαγγελείς θα αποσύρουν τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά του τέως επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο σε δύο εβδομάδες ή και νωρίτερα λόγω αμφιβολιών της αξιοπιστίας της καμαριέρας, αναφέρει η New York Post σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου