Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ένοχος ο Galliano για τα αντισημτικά σχόλια


 Ένοχος κρίθηκε ο Βρετανός σχεδιαστής John Galliano για τα αντισημιτικά σχόλια και την ρατσιστική συμπεριφορά που σόκαραν άπαντες, τον Οκτώβριο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2011. Ο Galliano  άρχισε να βρίζει και να στολίζει με αντισημιτικά σχόλια ένα ζευγάρι, σε καφετέρια της περιοχής Marais, στο Παρίσι. Αφού λοιπόν απελύθη από τον οίκο «Dior» στον οποίο μέχρι πρότινος ήταν αρχισχεδιαστής, σήμερα το πλημμελειοδικείο του Παρισιού τον έκρινε ένοχο αλλά τη γλύτωσε φτηνά μιας και δεν θα φυλακιστεί....


 Θα αναγκαστεί ωστόσο να καταβάλει πρόστιμο 4.000 ευρώ με αναστολή για το περιστατικό του Φεβρουαρίου του 2011, και άλλα 2.000 ευρώ με αναστολή για παρόμοιο περιστατικό στο ίδιο καφέ, τον Οκτώβριο του 2010. Παράλληλα, ο πρώην «μάγος» του οίκου «Dior» θα πρέπει να καταβάλει το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ για ηθική βλάβη στα θύματα των προσβολών του, αλλά και στις πέντε αντιρατσιστικές οργανώσεις οι οποίες προσέφυγαν εναντίον του. Τέλος, θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στις SOS Racisme, Mrap, UEJF και Licra.


 *Να σημειώσουμε, ότι ο Galliano ενώπιον του δικαστηρίου είχε παραδεχτεί τον εθισμό του στο αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και το βάλιουμ. Μάλιστα είχε αποκαλύψει πως είχε κάνει θεραπεία αποτοξίνωσης για δυο μήνες σε Ελβετία και Αριζόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου