Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων, καυστικά σχόλια για Ραγκούση



Ούτε βήμα πίσω δεν  κάνουν στην κυβέρνηση παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν αύριο  οι επαγγελματίες των ταξί, απορρίπτοντας  το σχέδιο απελευθέρωσης που παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Συνεργάτες του  υπουργού Μεταφορών επισημαίνουν ότι  η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, άρα και των ταξί και φορτηγών, είναι μια βασική διαρθρωτική  αλλαγή που είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση. «Η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων θα προχωρήσει κανονικά», αναφέρουν...




Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη  η συνάντηση που είχαν την  Πέμπτη οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών και των φορτηγών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αριστείδη Μπουρδάρα.

Παραλίγο μάλιστα  να προκληθεί επεισόδιο όταν λίγη ώρα μετά την συνάντηση του  ΓΓ του υπουργείου Υποδομών με τους ιδιοκτήτες φορτηγών, το προεδρείο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εισέβαλε στο γραφείο του για να του εκφράσει την αντίθεση του για την απελευθέρωση.

Νωρίτερα αιχμηρός και μάχιμος εμφανίστηκε σε ραδιοφωνικό  σταθμό  ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις διατάξεις Ραγκούση. «Εάν υπήρχε δικαιοσύνη θα έπρεπε να τον συλλάβει για εσχάτη προδοσία. Μας αφαιρεί την περιουσία και είναι εκτός κοινοτικής νομοθεσίας»....

Για την πορεία των  κινητοποιήσεων πρόκειται να συνεδριάσουν αύριο τα στρατηγεία των επαγγελματιών που έχουν εξαγγείλει συμμετοχή και στην απεργία των ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τετάρτη  19 Οκτωβρίου.

Στοπ χορό των  κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι συνδικαλιστές  του κλάδου των φορτηγών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθούν οι επίμαχες διατάξεις που οδηγούν στην κατάργηση της μεταβατικής περιόδου της τριετίας και απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.

Ήδη στα Χανιά  οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. προγραμματίζουν  κινητοποιήσεις διαρκείας από τις 19 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου