Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Εφιάλτης στη showbiz! Ποιοι επώνυμοι έχουν χάσει τον ύπνο τους;



Τρόμο και πανικό έχει προκαλέσει στη showbiz η σύλληψη του απότακτου ταξίαρχου του Υγειονομικού Εμμανουήλ Νιώτη, του γιατρού που αναζητούνταν από το 2007 με διεθνές ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της έκδοσης πλαστών ιατρικών πιστοποιητικών ώστε να αποφεύγουν οι επώνυμοι τη στράτευση - και όχι μόνο...
Γόνοι γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών, βιομηχάνων, επιχειρηματιών, ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες, παρουσιαστές και πολλοί ακόμη άλλοι που είχαν τη δυνατότητα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έχουν χάσει πλέον τον ύπνο τους, καθώς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι τους εφοδίαζε με πλαστά στρατιωτικά πιστοποιητικά ανικανότητας τύπου Ι5, ώστε να μην υπηρετούν στον στρατό, βρίσκεται στα χέρια των αρχών και σύντομα θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη. Αν ο 63χρονος ανοίξει το στόμα του, τότε θα ανοίξει και ο ασκός του Αιόλου και θα πάρει μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του και δεν φόρεσαν ποτέ τη στρατιωτική στολή για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους....

Μάλιστα, για την υπόθεση των παράνομων απαλλαγών από τη στρατιωτική θητεία στο εδώλιο έχει ήδη καθίσει πασίγνωστος ηθοποιός, ο οποίος όχι μόνο καταδικάστηκε, αλλά υποχρεώθηκε από το δικαστήριο να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία. Σύμφωνα με την ΕΔΕ που είχε πραγματοποιηθεί από τον στρατό, είχαν βρεθεί τουλάχιστον είκοσι οκτώ υποθέσεις επωνύμων που είχαν προμηθευτεί από τον Εμμανουήλ Νιώτη το πολυπόθητο Ι5 για να αποφύγουν τη στράτευση, ενώ άλλοι τόσοι περίπου βρίσκονταν υπό εξονυχιστικό έλεγχο.
Μάλιστα, είχε αποκαλυφθεί ότι η «ταρίφα» για την απόκτηση του πιστοποιητικού ανικανότητας, το οποίο στέλνονταν απευθείας στο σπίτι του στρατεύσιμου, ανερχόταν στα 30.000 ευρώ ανά εμπλεκόμενο πρόσωπο.
Ο Εμμανουήλ Νιώτης όμως, από το 2007, οπότε και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά, είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα. Η φυγή του είχε αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για όλους τους επωνύμους που είχε εξυπηρετήσει καθώς πίστευαν ότι είχε κρυφτεί για τα καλά στο εξωτερικό. Τώρα όμως τα δεδομένα άλλαξαν και ο φόβος έχει στοιχειώσει πολλές βίλες και ρετιρέ! Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο 63χρονος είχε εγκαταλείψει τη χώρα μας από το 2005, οπότε και ξέσπασε ο σάλος με το παραδικαστικό στο οποίο κατηγορείται ότι είχε συμμετοχή. Αλλωστε εναντίον του εκκρεμούσαν εντάλματα και γι’ αυτή την υπόθεση. Ο γιατρός φέρεται να έδινε -με το αζημίωτο, φυσικά- ψευδή ιατρικά πιστοποιητικά που χρησιμοποιούνταν προκειμένου να μην προφυλακιστούν ή να αποφυλακιστούν κατηγορούμενοι, κυρίως για εμπορία ναρκωτικών, οι οποίοι πλήρωναν τα μέλη του παραδικαστικού κυκλώματος για να έχουν ευνοϊκή ποινική μεταχείριση. Σε υπόθεση που έχει φτάσει στη Δικαιοσύνη, ο Εμμανουήλ Νιώτης αποδείχτηκε ότι είχε προμηθεύσει με πλαστή ιατρική γνωμάτευση έμπορο ναρκωτικών, τον οποίο παρουσίαζε ως καρκινοπαθή, προκειμένου να αποφυλακιστεί.
Εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του εφέτη ανακριτή Αθηνών, για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, ένα ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση καθώς επίσης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου