Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ε. Μενεγάκη: Η επαναστατική μέθοδος με την οποία έχασε 5 κιλά!



Όταν έφτασε η στιγμή της τηλεοπτικής επιστροφής της Ελένης Μενεγάκη στη συχνότητα του Alpha, έπρεπε επειγόντως να χάσει κάποια κιλά, 5 στον αριθμό, και το κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ. Πώς; Ανακάλυψε, σύμφωνα με το περιοδικό "Ciao", την ιδανική ποσότητα φαγητού που μπορεί να καταναλώνει, ακόμα και όταν πρόκειται για τρόφιμα με πολλές θερμίδες, όπως γλυκά, στα οποία έχει μεγάλη αδυναμία, και τα ενέταξε στο διατροφολόγιό της. Το μενού της περιλάμβανε 5 γεύματα, 3 κυρίως και 2 σνακ...

Στα κύρια γεύματά της επέλεγε τροφές με λίγες θερμίδες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης. Για σνακ επέλεγε κάτι "απαγορευμένο", αλλά στην ιδανική ποσότητα για να μη χαλάσει το πρόγραμμά της. Με τον τρόπο αυτό η ωραία Ελένη όχι μόνο δεν πήρε βάρος, αλλά έχασε και τα κιλά που επιθυμούσε σε χρόνο ρεκόρ.
Τι είναι η "Portion Size";
Σύμφωνα με τη διάσημη διατροφολόγο των σταρ Τόσκα Ρένο, το λάθος που κάνουμε σε κάθε δίαιτα είναι η ποσότητα. Και επειδή δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις με ζυγαριά γραμμαρίων και θερμίδων συνέχεια στο χέρι, το μυστικό είναι ένα: να ξέρεις να υπολογίζεις από μόνη σου το πιάτο σου ώστε να μην πάρεις γραμμάριο, τρώγοντας ακόμα και το κομμάτι πίτσα που λαχταράς.
Οι smart size μερίδε είναι το κλειδί για τη σωστή ισορροπία και την υγιεινή διατροφή, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποια αντικείμενα που υπάρχουν γύρω σου μπορούν να λειτουργήσουν ως μετρητής σωστής ποσότητας και θερμίδων, είτε αυτά είναι ένα κέρμα, είτε ένα τραπουλόχαρτο, είτε μία μπάλα του τένις, είτε μία λάμπα φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου