Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Financial Times: Οι Μερκοζί δαιμονοποίησαν την Ελλάδα



Με σκληρά λόγια το δημοσίευμα των Financial Times επιτίθεται στους  Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς τους στο θέμα της κρίσης.
Η έγκριτη οικονομική εφημερίδα μάλιστα χρησιμοποιεί βαρείς χειρισμούς για το γαλλογερμανικό άξονα, αναφέροντας μάλιστα πως χρησιμοποιούν 'τραμπουκικές τακτικές' και πως 'δαιμονοποίησαν την Ελλάδα'.
Όπως μάλιστα αναφέρι το δημοσίευμα: 'ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπόρεσε να συγκρατήσει ένα πικρό χαμόγελο, παρακολουθώντας την απόλυτη απομόνωση του Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του βέτο στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες'...

'Η περιφρόνηση που λούστηκε ο κ. Κάμερον στον οποίο επιδεικτικά επιτέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προφανώς θα θύμισε στον κ. Παπανδρέου το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος από την ευρωπαϊκή αδελφότητα στην σύνοδο στις Κάννες', συνεχίζουν οι Financial Times.
To κείμενο στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει την 'τραγική' μοίρα των ελληνικών τραπεζών οι οποίες βρέθηκαν εκτεθειμένες λόγω της δυστροπίας τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Βρυξελλών, γεγονός που τελικά απέκλεισε την ελληνική κυβέρνηση και κατά συνέπεια τις τράπεζες από τις διεθνείς αγορές.
Θετικά ήταν τα σχόλια των Financial Times για την ψυχραιμία των Ελλήνων πολιτών.
 'Οι Έλληνες καταθέτες έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση. Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock'.
Όσο για τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης: η Μέρκελ και ο Σαρκοζί σύμφωνα με το δημοσίευμα, και οι 'τραμπουκικές τακτικές τους', καθώς οι δύο ηγέτες 'δαιμονοποίησαν την Ελλάδα σε απόλυτη αιτία της κρίσης, μετατρέποντας με μαθηματική ακρίβεια, αυτό που θα έπρεπε να είναι ένα σχετικά μικρό και επιλύσιμο πρόβλημα, σε πρώτου βαθμού κρίση εμπιστοσύνης για όλο το ευρωπαϊκό έργο'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου