Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βιβλία στα σχολεία ως τις 20 Αυγούστου για τη νέα χρονιά



Στα ίδια ακριβώς επίπεδα με πέρυσι θα  παραμείνει ο αριθμός των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ χωρίς  να γίνει  καμία μείωση του αριθμού τους, όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Και συμπλήρωσε: « Μέσα στην κρίση την οποία περνάμε και αυτή την πίεση που αισθάνεται η ελληνική οικογένεια συμφωνήσαμε εδώ στο Υπουργείο Παιδείας να μείνουμε περίπου στους αριθμούς τους περσινούς με διάφορες εσωτερικές κατανομές, για να μην γεννήσουμε προβλήματα αυτή τη στιγμή με αυτό το κλίμα και αυτή την κατάσταση στην ελληνική οικογένεια».

Οι μαθητές της Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα....


Στη Β' Λυκείου οι αλλαγές που θα γίνουν την ερχόμενη χρονιά περιλαμβάνουν τη διενέργεια   πρότζεκτ , δηλαδή ερευνητικής εργασίας. Σημειώνεται ότι ήδη οι μαθητές της Α΄Λυκείου κάνουν πρότζεκτ από τη φετινή χρονιά .Ακόμη στα μαθήματα επιλογής στην Β' Λυκείου προστίθενται, η Πολιτική, το Δίκαιο και η Οικονομία.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαμπινιώτης «Οι αλλαγές που γίνονται στη Β’ Λυκείου είναι ότι μπαίνει στο πρόγραμμα η ερευνητική εργασία, θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια η οποία δίνει μια άλλη  μορφή στο σχολείο. Έχει δυσκολίες, αλλά δίνει μια άλλη μορφή στο σχολείο. Και επομένως θα είναι μέσα στο πρόγραμμα, συνεχίζεται για τη Β’ Λυκείου η ερευνητική εργασία, το περίφημο πρότζεκτ, και περνάει στα επιλεγόμενα μαθήματα οι «Αρχές Οικονομίας» που δεν διδάσκονταν στην Α’ Λυκείου και η «Πολιτική και Δίκαιο».

Για το νομοσχέδιο του Νέου λυκείου που δεν ψηφίστηκε ο κ. Μπαμπινιώτης σχολίασε : «Το μόνο που μπορεί να λεχθεί, επειδή σ’ αυτό συμπράττουν και τα δυο μεγάλα κόμματα, είναι ότι πρόκειται  για ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι δουλεμένο, είναι ώριμο, έχει μια σύγκλιση απόψεων. Το μόνο το οποίο έλειπε ήταν μια συζήτηση πιο λεπτομερή στην τελική μορφή του σχεδίου και από τις Ομοσπονδίες από τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας κυρίως».

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε ότι έως τις 3 Μαίου θα είναι έτοιμα τα τετράδια των Πανελλαδικών και έως τις 20 Αυγούστου θα έχουν πάει όλα τα βιβλία στα σχολεία.

Διαβάστε εδώ άλλο ρεπορτάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου