Σάββατο 7 Απριλίου 2012

“Οι κοινωνικές ομάδες έχουν δίκιο, αλλά η κυβέρνηση μας βάζει απέναντί τους”



Αντιμέτωπους με την κοινωνία φέρνει η κυβέρνηση τους ναυτεργάτες προκειμένου να μην ικανοποιήσει  τα αιτήματά τους και να τους μετατρέψει σε εχθρούς του κοινωνικού συνόλου. Αυτό πρεσβεύουν οι απεργοί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, παρά τις έντονες αντιδράσεις σε όλη την χώρα.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Ιωάννης Χαλάς, μιλώντας στο protothema.gr λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη μη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπογράμμισε την τακτική της κυβέρνησης να φέρνει σε συγκρουσιακή πορεία με τις κοινωνικές ομάδες προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες της....


«Η διοίκηση της ΠΝΟ επανεξέτασε τις λύσεις -υποτίθεται λύσεις- που πρότειναν χθες οι υπουργοί, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, και αποφάσισε ότι οι λύσεις αυτές δεν ήταν ικανοποιητικές και επομένως δεν έγινε αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες θα γίνουν, σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί από την περασμένη Δευτέρα», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις του protothema.gr



-    Υπάρχει, όμως, πίεση από τις τοπικές κοινωνίες εν όψει Πάσχα, δέχεστε πολλές επιστολές διαμαρτυρίες και τηλεφωνήματα.

Η αλήθεια είναι ότι, όπως είναι τα πράγματα, υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που έχουν δίκιο αναμφίβολα. Δεν είμαστε εμείς που βάζουμε τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Πρέπει να  προσεχτούν ιδιαιτέρως εκείνοι που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, οι οποίοι δεν είναι η κοινωνική ομάδα που έχει δίκιο, αλλά αυτοί που μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση, το να καταφύγουμε δηλαδή σε αυτές τις κινητοποιήσεις.

- Περιμένετε νέα πρόσκληση από την κυρία Διαμαντοπούλου;

Δεν ξέρω αν υπάρξει πρόσκληση, αλλά, εάν υπάρξει, θα πρέπει να υπάρχουν πραγματικές λύσεις.

- Βλέπετε να υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αλλάξει κάτι μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη;

Δεν μπορώ να πω ότι θα υπάρχει, αλλά dum spiro spero…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου