Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δείτε ποια είναι η όμορφη υπουργός! (Φωτογραφίες)



Μόνο μία γυναίκα συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και αυτή είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Κρήτη που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού. Η Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει.

Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του εκλιπόντος Ιωάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Νομού Ρεθύμνης & Υπουργού και της Ελένης Κεφαλογιάννη, δικηγόρου. Από το 2010 είναι παντρεμένη με τον Μάνο Πενθερουδάκη.
Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο King's College του Πανεπιστημίου του Λον δίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και στο Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.
Εργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999, ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Από το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Έχει γράψει το βιβλίου «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα», το οποίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Το 2007 και το 2009 εξελέγη Βουλευτής του Νομού Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι η μοναδική γυναίκα που έχει εκλεγεί Βουλευτής στην Κρήτη με τη Νέα Δημοκρατία. Από το Δεκέμβριο του 2009 είναι υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη πρώτη σε ψήφους Βουλευτής, στην περιφέρεια Α' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου