Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μυστήριο με τον Βασίλη Ράπανο

 
 
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από ομάδα υπουργών στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνεται ο νέος υπουργός Οικονομικών προκάλεσε κύμα σχολίων και ψιθύρων με ερώτημα αν ο κ. Βασίλης Ράπανος θα αναλάβει τελικώς το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Η συνεχιζόμενη νοσηλεία του κ. Ράπανου -παρά το γεγονός ότι η υγεία του βαίνει βελτιούμενη και αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο "Υγεία" ίσως και το απόγευμα της Δευτέρας- σε συνδυασμό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε στο παρελθόν ο επιλεγείς ως νέος υπουργός Οικονομικών πυροδότησε τα σενάρια. 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράπανος δεν επιθυμεί πλέον να αναλάβει την "ηλεκτρική" καρέκλα του υπουργού Οικονομικών και αναζητά οδό διαφυγής. Σύμφωνα με την οπτική αυτή, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι ο κ. Ράπανος δεν έχει διαψεύσει τα σχετικά σενάρια, ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιθυμούσε να συμμετέχουν περισσότεροι μεταρρυθμιστικοί παράγοντες στη νέα κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει επισήμως το ενδεχόμενο να μην αναλάβει ο κ. Ράπανος το υπουργείο Οικονομικών. 

Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας που ρωτήθηκε από το protothema.gr διαβεβαίωσε ότι η ορκωμοσία του κ. Ράπανου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου δηλαδή), αφού έχει ολοκληρωθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ανάπτυξη στις 28 και 29 Ιουνίου, όπου ως υπουργός Οικονομικών θα παραστεί ο κ. Γιώργος Ζανιάς. 

Άλλωστε, η επέμβαση στον πρωθυπουργό -προκειμένου να αποφευχθεί η αποκόλληση του αμφιβληστρειδούς του κ. Αντώνη Σαμαρά- απαιτεί την ακινητοποίησή του, άρα ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Ράπανου. Με βάση αυτή την εκδοχή, η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομίας από τον κ. Ράπανο δεν ματαιώνεται, απλώς αναβάλλεται για την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. 

Στο παρασκήνιο ωστόσο οι φήμες οργιάζουν και πολλοί θεωρούν ότι τελικώς ο κ. Ράπανος δεν θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών. Διακινούνται μάλιστα και ονόματα, όπως αυτό του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Σταύρου Δήμα ως ενός ισχυρού υποψηφίου για την θέση του υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση που ο κ. Ράπανος επιλέξει να παραμείνει πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να λάβει εξιτήριο - Σε αναμονή για την ολοκλήρωση του ιατρικού ελέγχου

Σε αναμονή για την ολοκλήρωση του ιατρικού ελέγχου που επέβαλε η αιφνίδια κατάπτωσή του και η εισαγωγή του στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βασίλης Ράπανος.

Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα εξετάσεων, εργαστηριακών και απεικονιστικών, έχουν κριθεί ικανοποιητικά και οι γιατροί αποδίδουν το επεισόδιο κατάπτωσης του κ. Ράπανου στην υπερκόπωση. 

Σήμερα Δευτέρα, ο θεράπων ιατρός του, ογκολόγος κ. Πάρης Κοσμίδης πρόκειται να διενεργήσει  ακόμη μια εξέταση,  επεμβατικής φύσεως  (γαστροσκόπηση) στον ασθενή ώστε να έχει την πλήρη –και καθαρή- εικόνα για την κατάστασή του. Κατά πληροφορίες, μετά την εξέταση ο κ. Ράπανος θα λάβει εξιτήριο, αλλά με σαφείς συστάσεις για ξεκούραση και μη καταπόνηση του οργανισμού του. 

Η κατάσταση του 65χρονου οικονομολόγου,  που διακομίστηκε στα Επείγοντα του θεραπευτηρίου με έντονα συμπτώματα ναυτίας, εφίδρωσης, κοιλιακού άλγους και ιλίγγου, σταθεροποιήθηκε από το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο ο κ. Κοσμίδης επέμενε για διερεύνηση της υγείας του ασθενούς διότι ήθελε να αποκλείσει οποιαδήποτε συσχέτιση των συμπτωμάτων με την  παλαιότερη περιπέτεια υγείας που είχε αντιμετωπίσει ο κ. Ράπανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου