Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πρωτοσέλιδη υπόκλιση των Ιταλών στην ισπανική υπεροχή



Ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος της Ισπανίας σε μεγάλη διοργάνωση είναι γεγονός και ο Τύπος της χώρας το γιορτάζει δεόντως, αφιερώνοντας πηχιαίους τίτλους στα πρωτοσέλιδά του για την σπουδαία ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:


El Mundo: «Μυθικοί πρωταθλητές! Η Ισπανία που άλλαξε το ποδόσφαιρο! Ήταν ο θρίαμβος του δικού μας στιλ, του tiqui taka με τις κοντινές πάσες, τις κατοχής της μπάλας. Η τριπλή κορόνα της Εθνικής σε τέσσερα χρόνια εγκαθιστά ένα μοντέλο που πλέον άπαντες θα θέλουν να αντιγράψουν»!

As: «Tricampeones! (σ.σ.: Τρις πρωταθλητές!) Η Ισπανία κατέκτησε το τρίτο EURO της και έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία που παίρνει τρεις σερί τίτλους, μπαίνοντας στην κατηγορία των θρύλων».

Marca: «Gracias, Gracias, Gracias! Η Εθνική νίκησε χωρίς δυσκολία την Ιταλία και έθεσε εκ νέου την Ευρώπη στα πόδια της, κατακτώντας διαδοχικά Ευρωπαϊκό (2008), Μουντιάλ (2010) και ξανά Ευρωπαϊκό».

El Pais: «Campeones de Europa! Την πιο καίρια στιγμή η Ισπανία έπαιξε μπαλάρα και διέλυσε την Ιταλία που δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει».

Sport: «Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης! Η Ισπανία παίζοντας ανώτερο ποδόσφαιρο, νίκησε εύκολα την Ιταλία και έγραψε ιστορία».

Diario de Sevilla: «Η Ισπανία έγραψε ξανά ιστορία!»

Superdeporte: «Eurocampeones»

El Correo: «Ισπανία, μία και μοναδική!»

Από την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί, πιο «πομπώδεις» στα δικά τους πρωτοσέλιδα, αναγνωρ'ιζουν την ανωτερότητα των Ισπανών και ελπίζουν ότι θα έρθει και η δική τους ώρα...

Gazzetta dello Sport: «Οι σπουδαίοι της Ισπανίας! Μεγάλη νίκη για την Ισπανία με 4-0. Φανερή η αθλητική και τεχνική ανωτερότητα των Ιβήρων, εξουθενωμένοι οι Ατζούρι στον τελικό».

Corriere dello Sport: «Ιταλία, τέλος ενός ονείρου. Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης με τους Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα. Ποτέ καμία ομάδα δεν κέρδισε στη σειρά τρεις μεγάλους τίτλους».

Tuttosport: «Η Ιταλία κατέρρευσε στο φινάλε. Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θρίαμβος για την σούπερ Ισπανία με το 4-0 επί της Ιταλίας».

football-italia.net: «Ισπανία τεσσάρων αστέρων τελείωσε το ιταλικό όνειρο. Μια εξουθενωμένη ιταλική ομάδα έχασε στο τελευταίο εμπόδιο καθώς η Ισπανία διατήρησε τον ευρωπαϊκό τίτλο της με το 4-0, με τους ατζούρι να μένουν με δέκα παίκτες για μισή ώρα».

La Stampa: «Η Ιταλία συγκλονίστηκε με το 4-0, η Ισπανία έγραψε ιστορία. Η Φούρια Ρόχα τρεις σερί μεγάλους τίτλους αλλά ο απολογισμός είναι θετικός για τους Ατζούρι».

Il Giornale: «Θρίαμβος της Ισπανίας, μεγάλη ήττα για τους Ατζούρι. Σαρωτικοί οι Ισπανοί μας νίκησαν με 4-0».

Corriere della Sera: «Ισπανία, ιστορική τριπλέτα! Ιταλία, αντίο στο όνειρο. Η Φούρια Ρόχα έγραψε ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου