Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το τέλος των μεγάλων ονομάτων; Που είναι η Βίσση, η Βανδή, η Παπαρίζου ,ο Ρουβάς,ο Χατζηγιάννης στα chart;



Μια προσεκτική ματιά στα download και airplay chart δείχνει ότι μια πολύ μεγάλη αλλαγή πραγματοποιείται αυτήν την εποχή στην ελληνική δισκογραφία αφού τα νέα τραγούδια όλων των πάλαι ποτέ “δυνατών ονομάτων” της ποπ μουσικής σκηνής απουσιάζουν από τις πρώτες θέσεις των charts!

Ποιος να το φανταζόταν πριν από δύο ή τρία χρόνια ότι τα τεράστια χιτ του καλοκαιριού θα ερχόντουσαν από ονόματα, όπως η νεαρή Demy που σαρώνει με το “Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια” αλλά και το συγκρότημα Vegas που το “Πιό Ψηλά” παίζει σε όλα τα club και ραδιόφωνα της χώρας. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός που την αντίστοιχη πορεία είχαν το “καλοκαίρι μου” του Μιχάλη Χατζηγιάννη ,το “και σε θέλω” του Σάκη Ρουβά και το “Baby its over” της Έλενας Παπαρίζου.
Ποιες όμως είναι οι κινήσεις των σταρ της εγχώριας show biz και πώς αντιδρούν σε αυτήν την κατάσταση;
Η Άννα Βίσση αφού προσπάθησε να κάνει μια στροφή σε ποιο λαϊκά τραγούδια ξανά γύρισε στην ποπ με το “Τυραννιέμαι”, το οποίο όμως δεν έχει καταφέρει να κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στα chart. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πάει πολύ καλύτερα από όλα τα άλλα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.
Η Δέσποινα Βανδή “Άλλαξε”, όπως είναι και ο τίτλος του τελευταίου της αλπούμ και πλέον η δισκογραφία της αποτελείται από πιο αργά τραγούδια, κάνοντας δε μεγάλη επιτυχία με ένα λαϊκό τραγούδι τα “Γυρίσματα”.
Η Έλενα Παπαρίζου, αφού είδε το “Mr. Perfect” να μην κάνει την επιτυχία που περίμενε, κάνει ένα διάλειμμα στην προσωπική της δισκογραφία κάνοντας απλά μια συμμετοχή στην διασκευή του τραγουδιού “Party all the time”.
Ο Σάκης Ρουβάς, μετά την μέτρια πορεία, τόσο του ντουέτου του “Bad thing” όσο και του νέου του τραγουδιού του “Τώρα” αποφάσισε και αυτός να κάνει ένα διάλειμμα και να μην κυκλοφορήσει κάτι καινούριο μέχρι το φθινόπωρο δίνοντας χώρο στα “νέα παιδιά”, την επιτυχία των οποίων αναγνώρισε στα βραβεία mad.
O Μιχάλης Χατζηγιάννης, τέλος,αφού είδε τα 3 τελευταία single του να μην μπαίνουν στο τοπ 5, πράγμα πρωτόγνωρο για τον ίδιο, αποφάσισε να επενδύσει στην νέα γενιά γράφοντας τραγούδια στην ανερχόμενη Βαλάντω Τρύφωνος.
Αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι αν αυτό που συμβαίνει είναι κάτι προσωρινό, που οφείλεται σε λανθασμένες επιλογές των “μεγάλων σταρ” ή κάτι μόνιμο που θα επηρεάσει σιγά σιγά όλων τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Της Μαρίας Μάνου

mediastory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου