Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

«Φρένο» στη μετωπική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός



Τον υπουργό  Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη  Ρέππα κάλεσε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, το απόγευμα του  Σαββάτου. Η συνάντηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, από τις 16:30 έως τις 18:00.

Οι δύο  άνδρες συζήτησαν την πολιτική κατάσταση  στη χώρα και τις εξελίξεις  στην Ευρώπη. Ο κ. Παπαδήμος ήθελε  να ακούσει την άποψη του κ. Ρέππα για θέματα όπως η βιωσιμότητα  της κυβέρνησης, ο χρόνος των εκλογών, η συνεργασία μεταξύ των υπουργών, αλλά και ζητήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως η πορεία της εφεδρείας.

Τις δύο  τελευταίες ημέρες ο κ. Ρέππας είχε έρθει σε σύγκρουση με τον εκπρόσωπο  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος επανέλαβε καταγγελίες περί διορισμών «ημετέρων» του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ρέππας απάντησε με στοιχεία που δείχνουν ότι το κράτος τον τελευταίο καιρό έχει μειωθεί, ενώ επανέλαβε τις ανακοινώσεις που ήδη από τις 14 Οκτωβρίου είχε δώσει στη δημοσιότητα...


Η τελευταία δήλωση του κ. Ρέππα, την Παρασκευή, ανέφερε τα εξής:

«Η ΝΔ, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για τη χώρα, είναι προφανές ότι επιλέγει να προωθεί κομματικούς στόχους, στο πλαίσιο μιας μακράς προεκλογικής καμπάνιας. Για τα αναφερόμενα θέματα στην ανακοίνωσή της, οι ουσιαστικές απαντήσεις έχουν δοθεί. Όλοι το έχουν καταλάβει, εκτός από τη ΝΔ. Η πρόκληση είναι ευθεία. Η ΝΔ να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να φέρει προς συζήτηση τα θέματα στη Βουλή των Ελλήνων».

Στο ίδιο κλίμα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, την ίδια ημέρα από τη Θεσσαλονίκη, δήλωνε πως η Νέα Δημοκρατία «δεν είναι πια αντιπολίτευση, αλλά είναι το δεύτερο κόμμα της συμπολίτευσης».

Ο κ. Παπαδήμος θέλει να προλάβει «εκτροχιασμό» των αντιπαραθέσεων και να δημιουργήσει κλίμα σύμπνοιας μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι να ολοκληρωθεί το PSI και να μπει η χώρα σε προεκλογική περίοδο.

Από το βήμα της Βουλής πάντως, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Ρέππας υπεραμύνθηκε των χειρισμών για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

Ωστόσο, αναφορικά με τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να τεθεί ένας δημόσιος υπάλληλος σε εργασιακή εφεδρεία, αναγνώρισε πως «τέτοιες οριζόντιες πολιτικές έχουν εξ αντικειμένου το στοιχείο της αδικίας και του ανορθολογισμού», απέδωσε όμως τη θέσπιση των κριτηρίων αυτών σε πιεστικές ανάγκες.


Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της ΝΔ -χωρίς να την κατονομάσει- εντός της κυβέρνησης Παπαδήμου, μιλώντας για αντισυμπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου