Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Νεκρός ο γιος του Εμπειρίκου!



Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε στους εφοπλιστικούς κύκλους και στο διεθνές jet set η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Εμπειρίκου. Σε ηλικία μόλις 25 ετών ο γόνος της πάμπλουτης οικογένειας έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του, αλλά και τους διάσημους φίλους του.
Κανείς δεν πίστεψε στην αρχή το κακό που συνέβη. Τα τηλέφωνα στο Μανχάταν πήραν φωτιά. Ολοι ρωτούσαν αν είναι αλήθεια αυτό που άκουγαν ή διάβαζαν στα ενημερωτικά sites. Κι όμως, ήταν πραγματικότητα. Ο άνθρωπος που όλοι τους λάτρευαν έφυγε από τη ζωή. Το σοκ γρήγορα διαδέχτηκε η παγωμάρα, ενώ τα δάκρυα με δυσκολία συγκρατούνταν στα μάτια συγγενών και φίλων. Ενας όμορφος, χαρισματικός νέος, με πηγαίο αστείρευτο χιούμορ, όπως όλα δείχνουν έβαλε τέλος στη ζωή του...

Ο αιφνίδιος θάνατος του Ανδρέα προκάλεσε θρήνο και θλίψη στα μέλη της οικογένειάς του, αλλά και στους φίλους του που τον υπεραγαπούσαν. Το πτώμα του Ανδρέα Εμπειρίκου, γόνου της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και της οικογένειας Αγά Χαν, βρήκε ο στενός φίλος του, Ααρον Εντουαρντς, ο οποίος, προβληματισμένος από τα «στησίματα» που του είχε κάνει ο φίλος του, πήγε στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται στο Τσέλσι του Μανχάταν, το βράδυ της Κυριακής. Μπαίνοντας μέσα βρήκε τον φίλο του νεκρό, ξαπλωμένο μπρούμυτα στο κρεβάτι, με το κεφάλι του μέσα σε μία πλαστική σακούλα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έφθασαν επιτόπου λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ. Ο Εμπειρίκος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή μεταξύ 8.30 και 8.50 το βράδυ.
Το πτώμα μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροψία και νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας δεν καταλήγουν σε οριστικό συμπέρασμα, πέραν του ότι ο θάνατος οφείλεται σε ασφυξία. Οι ειδικοί θέλουν να έχουν και τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να εεξάγουν τα οριστικά τους συμπεράσματα. Η αστυνομία πάντως μιλά για αυτοκτονία, απορρίπτοντας κάθε άλλο ενδεχόμενο.
Οσο για τους λόγους που είχε να βάλει τέρμα στη ζωή του ο γόνος της ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας, ο φίλος του Μάικλ Μούστο αποκάλυψε πως ο Εμπειρίκος είχε μολυνθεί με τον ιό HIV, σημείωσε όμως ότι οι πρόσφατες εξετάσεις του είχαν δείξει πως η νόσος ήταν σε άριστα ελεγχόμενο επίπεδο. Σε ό,τι αφορά την εξάρτησή του από ουσίες, είχε περάσει αρκετές φορές από προγράμματα και τελευταία φαινόταν να το ελέγχει επίσης.
Λίγη ώρα αφότου οι αστυνομικοί είχαν φθάσει στο διαμέρισμα του Ανδρέα Εμπειρίκου, έσπευσε επιτόπου και η μητέρα του. Η οικογένεια Αγά Χαν εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα πλήρη γνώση των γεγονότων, αλλά παρακαλεί όλον τον κόσμο να σεβαστεί αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου