Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Όχι συγχωροχάρτι για τα δύο χρόνια Παπανδρέου"



Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει, ουσιαστικά, στην κοπή χρήματος και να ενισχύσει απευθείας τη ρευστότητα στις αγορές απηύθυνε από την Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι μετά τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχθηκαν και άλλες χώρες και την αδυναμία της Ευρώπης να δημιουργήσει αναχώματα αποδεικνύεται ότι τα σημερινά μέτρα δεν αρκούν.

Ο ίδιος τόνισε ότι χρειάζεται « να βάλει η ΕΚΤ το υπερόπλο της» και να γίνει δανειστής έσχατης ανάγκης...


Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην τακτοποίηση του ελληνικού χρέους με το εθελοντικό κούρεμα, στην εξασφάλιση της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και για να ζητήσουμε αυτό που λείπει από το πρόγραμμα, την ανάκαμψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό γίνεται σε «συνθήκες έκτακτες, συνθήκες κρίσης, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα».


"Όχι συγχωροχάρτι για τα δύο χρόνια Παπανδρέου" by Protothema

O κ. Σαμαράς απάντησε και σε όσους «θέτουν το ψευτοδίλημμα αν είμαστε συμπολίτευση ή αντιπολίτευση», επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μέλος της συγκυβέρνησης, αλλά ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας δεν προέκυψε από σύγκλιση πολιτικών απόψεων και πως η ΝΔ «δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι στα δύο χρόνια κυβέρνησης Παπανδρέου» καθώς και ότι η ΝΔ αποτελεί την εγγύηση μετάβασης σε μια καινούρια εποχή που θέλουν οι Έλληνες,

Ειδικότερα, για τις εκλογές σημείωσε πως «τον Φεβρουάριο υποσχέθηκα στον λαό να οδηγηθούμε σε εκλογές. Μερικοί αναρωτιούνται γιατι να μην επεκταθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου. Απαντώ πως απαιτείται μια κυβέρνηση με νομιμοποίηση» και εξήγησε πως «η προσδοκία εκλογών λειτουργεί ως βαλβίδα εκτόνωσης σε μια οργισμένη κοινωνία. Αν πάψει η κοινωνία να προσδοκά εκλογές τότε η έκρηξη είναι πιθανή… Οι ριζικές αλλαγές και τομές έγιναν από ισχυρές κυβερνήσεις και όχι πολυκομματικά σχήματα που αυτουπονομεύονται».

Τέλος ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης θα είναι η ανακήρυξη ΑΟΖ, η μείωση φορολογικών συντελεστών, η αποκατάσταση αδικιών σε πολύτεκνους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και μέτρα ισοδύναμα άλλων προς τα οποία η ΝΔ δεν συναινεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου