Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Le Monde για Χρυσή Αυγή: Υπάρχουν δεσμοί με την αστυνομία;



Το ενδεχόμενο ύπαρξης δεσμών μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της ελληνικής αστυνομίας σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Το άρθρο υπογράφει ο Alain Salles, ανταποκριτής στην Αθήνα, ο οποίος περιγράφει τις εικόνες από τον Άγιο Παντελεήμονα όπου μικρά παιδιά παίζουν στην πλατεία πατώντας πάνω σε τεράστια συνθήματα γραμμένα στο έδαφος στα λευκά και μπλε χρώματα της ελληνικής σημαίας, που γράφουν «Η Ελλάδα στους Έλληνες. Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα».

«Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγράψει πάνω από 60 ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και στην Πάτρα το τελευταίο τρίμηνο, εκ των οποίων οι 18 επιθέσεις έγιναν από αστυνομικούς. Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις υποπτεύονται ότι υπάρχουν δεσμοί μεταξύ της αστυνομίας και ορισμένων μελών της Χρυσής Αυγής» αναφέρει η εφημερίδα.
Μάλιστα, ο Γάλλος δημοσιογράφος επικαλείται άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο «το νεοναζιστικό κόμμα κέρδισε 20% ως 25% των ψήφων σε εκλογικά τμήματα που βρίσκονταν κοντά σε αστυνομικά τμήματα».
Το δημοσίευμα επικεντρώνεται σε ένα περιστατικό βίας που διηγείται ένας νεαρός Αφγανός, που χτυπήθηκε από 15 άτομα στο κεφάλι και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν. Σύμφωνα με όσα είπε, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον πείσουν να μην καταθέσει μήνυση: «Μου είπαν ότι θα με πάνε στο κρατητήριο για δυο μέρες ώσπου να εξακριβώσουν τα στοιχεία μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφορά γίνεται όμως και στην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Θέμη Σκορδέλη, η οποία, όπως υπογραμμίζει η Le Monde, πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου εμφανιζόταν συχνά στον Άγιο Παντελεήμονα για να προπηλακίσει τους μετανάστες.
«Από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στις αρχές Απριλίου οι επιθέσεις εναντίον ξένων μειώθηκαν γιατί η Χρυσή Αυγή ήθελε να σβήσει τη βίαιη εικόνα της πριν τις εκλογές» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ο Yonous Muhammadi, πρόεδρος των Αφγανών μεταναστών στην Ελλάδα.
«Θέλουμε να φύγουν οι ξένοι. Για μας δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες» δηλώνει στην εφημερίδα ο Γιώργος Γερμενής, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπεύθυνος ιδεολογίας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου